Сталь, чавун, акрил: вибираємо хорошу ванну

З часом всяка хороша якісна ванна стає непридатною для подальшої експлуатації. У такій ситуації найкращим варіантом може стати її заміна. Сьогодні на ринку представлено багато варіантів ванн, які відрізняються одна від одної не тільки формою і матеріалом, але і розміром і об'ємом, а також виробником. Щоб знати, яку ванну найкраще вибрати, необхідно детально ознайомиться з перевагами і недоліками кожного виду. Особливо це стосується матеріалу виготовлення

Якісні красиві акрилові ванни різних форм, розмірів, комплектації, цінового сегменту, а також іншу сучасну функціональну сантехніку від вітчизняних і зарубіжних виробників пропонує інтернет-магазин sanilux.com.ua.

Чавунні

Чавун - це дуже міцний матеріал, який до того ж довгий час підтримує температуру води. Велика частина ванн з чавуну, представлених на ринку, виробляється вітчизняними виробниками. Модельний ряд цих виробів досить не значний, не відрізняється особливою оригінальністю кольрів і форм.

Ванни з чавуну, що виготовляються за кордоном, виглядають не настільки масивно, та й їх вага набагато нижча, ніж у їх вітчизняних аналогів. Товщина стінок імпортних виробів становить близько 5 мм. Такі ванни досить оригінальні. Вони, як правило, мають в комплекті зручні ручки, а також гвинтові ніжки, які можна регулювати.

Як би там не було, але всі ванни з цього матеріалу з часом втрачають свою привабливість через стирання шару емалі. У порах емалі з роками збираються різні забруднення і іржа.

Сталеві

Кутові сталеві ванни особливо практичні. Сталь легко обробляти, а це значить, що виробам з неї можна без особливих проблем надати потрібну форму. Сталеві ванни, які виробляються в Європі, відрізняються високоякісним емальованим покриттям, різноманітним дизайном моделей. Товщина листа і покриття складає близько 2,5-3 мм.

Гарантійний експлуатаційних термін більшості сталевих ванн - 15 років, втім деякі виробники стверджують, що їх вироби прослужать, не втративши зовнішнього вигляду навіть більше цього терміну.

Головним недоліком ванн зі сталі є їх низька здатність зберігати тепло. Це означає, що вода в такій ванні швидко охолоне.

Акрилові

Не так давно на вітчизняному ринку з’явилися ванни з акрилу, які встигли завоювати визнання багатьох споживачів. Це обумовлено легкістю матеріалу, приємною і гладкою на дотик внутрішньою поверхнею. Акрилові ванни зберігають тепло в 3 рази довше, ніж їх чавунні аналоги. Що вже тут говорити про ванни зі сталі, які зберігають тепло найменше?

Такі вироби виготовляються з синтетичного матеріалу - листового акрилу. Йому надають форму способом вакуумної штампування. Матеріал дуже податливий. Для створення армуючого шару зовнішню сторону готової ванни покривають спеціальною сумішшю, що складається зі скловолокна і епоксидної смоли. Чим більше армуючих шарів, тим стійкіший до механічних пошкоджень буде виріб. Їх кількість ви зможете визначити самостійно, пильно придивившись до крайки з близької відстані.

Ще один спосіб, як перевірити якість акрилової ванни - постукати по корпусу. Якщо армуючих шарів багато, то звук буде приглушеним, а якщо мало - то більш дзвінким. Найякісніші ванни мають шар акрилу не менш 5-6 мм. Зверніть на це увагу!

Чим товстіший акриловий лист, тим важче його сформувати. Тому якщо ви хочете придбати ванну екстравагантної форми, то врахуйте, що вам доведеться пожертвувати товщиною, а, значить, і міцністю виробу.