КАСКО - вигідне страхування автомобіля

Автомобіль - це не просто засіб пересування, а «залізний друг» автовласників. Саме тому більшість власників машин піклуються про те, як убезпечити свій транспорт від викрадення або псування. Одним із способів захисту є страхування автомобіля. Адже ви завжди отримаєте компенсацію за завдані збитки вашій машині. Крім обов'язкової страховки ви можете зробити добровільну страхівку КАСКО. Що ж це за страхівка, і якими перевагами вона володіє?

КАСКО - страхова домовленість, яка передбачає компенсацію страховиком каліцтв, яким було піддано автотранспортний засіб при виникненні непередбачуваних ситуацій.

Під цей вид страхування не потрапляє вантаж і цінності, які були в автотранспортному засобі під час виникнення страхового випадку. Також дія страховки не поширюється на людей, присутніх в автомобілі при настанні ситуації, при якій було завдано шкоди автотранспортному засобу. Виплата компенсації здійснюється після настання страхового випадку. Тут https://insfero.com/business/strahovanie-avtotransporta/kasko/ можна детальніше дізнатися про онлайн-страхування КАСКО, а ми розглянемо деякі нюанси цієї процедури.

Страхові випадки

Страхувальникові відшкодують збитки, завдані його транспорту в наступних випадках:

- Падіння на автотранспортний засіб різних предметів. До таких випадків відносять, наприклад, поломки пов’язані з деформацією кузова в результаті пошкодження елементами зовнішньої обробки будинків, які через поганий технічний стан будівель відвалилися від нього і впали на автомобіль.

- Пошкодження, викликані несприятливим впливом природного середовища. До них прийнято відносити стихійні лиха такі, як урагани, повені і т.д.

- Займання автотранспорту в результаті неправомірних дій інших фізичних осіб, виходу з ладу електроніки, впливу природних явищ таких, як блискавка.

- Пошкодження, викликані протизаконними діями хуліганів, вандалізм, навмисне пошкодження майна іншими людьми.

- Розкрадання автотранспортного засобу.

- Крадіжка окремих вузлів і агрегатів автомобіля.

- Розбійний напад, який спричинив за собою пошкодження транспорту.

При виникненні будь-якого з вищезазначених випадків, страховик повинен сплатити страхувальнику суму, передбачену страховою домовленістю. Власник поліса може самостійно вибирати форму компенсації. Це може бути грошове відшкодування збитку або ремонт за рахунок фірми, що надає послуги зі страхування.

Фактори, що впливають на вартість КАСКО

На вартість поліса буде впливати сукупність ризиків, які за бажанням страхувальника будуть включені в домовленість і наступні фактори:

Франшиза. Якщо в договір включена франшиза, то це на порядок знизить вартість поліса. Вона являє собою частку участі страхувальника при настанні страхового випадку. Це відсоток загальної суми, який не буде відшкодовуватися страховиком. Наприклад, франшиза становить 10 000, а збиток страхувальника - 50 000. У такому випадку власник поліса отримує суму, що дорівнює різниці між збитками і франшизою.

Види виплат. Існують агрегатні і неагренатние виплати. Перший випадок передбачає зниження суми виплат по кожному страховому випадку. У другому випадку грошова компенсація не знижується з кожною виплатою. Вона не залежить від кількості збитків, але при цьому значно зростає вартість страховки.

Марка і клас автотранспортного засобу. Розмір відшкодування шкоди визначається середньою вартістю ремонту транспортного засобу певної марки і моделі. Також враховується статистика викрадень, якщо марку транспортного засобу часто викрадають, ціна на страховку для такого автомобіля буде вища, ніж на поліс для моделі авто, яке рідко викрадають викрадачі.

Сигналізація. Чим дорожча і якісніша сигналізація, встановлена ​​на автотранспортному засобі, тим дешевше клієнту страхової компанії обійдеться поліс.

Рік випуску. Чим новіший автомобіль - тим нижче вартість страховки. Автотранспортні засоби, вік яких перевищує 10-15 років, в більшості випадків не підлягають страхуванню.

Стаж водія. Чим більший у водія стаж, тим нижче ціна на поліс КАСКО.

Вік водія. Якщо вік водія не досягає 21 років, або перевищує 65 - страховка обійдеться трохи дорожче, ніж страхувальникам, які перебувають у віці від 21 до 65 років.