Як вибрати теплу електричну підлогу?

Бажаєте занятись ремонтом в приватному будинку або квартирі, зробити перебування в будинку комфортним, а підлогу теплою? Тоді вам допоможуть поради спеціалістів.

Вибір теплої підлоги може бути наступним: водяна тепла підлога або електрична. Рідинні - це ціла гідравлічна і сантехнічна система, проектування та влаштування якої можливе тільки на стадії будівництва. Електричні підлоги - куди більш доступніше, просте і не менш комфортне рішення. Особливо у цьому контексті хочеться відзначити інфрачервону теплу підлогу, такі ефективні системи зараз вигідно можна придбати в інтернет-магазині СОЛРЕЙ.

Замислившись над тим, як вибрати електричні теплі підлоги, варто для початку уважніше вивчити основні конструкції підігріву:


Кабельна тепла підлога

Нагрівальний кабель - це основа будь-якої електричної теплої підлоги. Найбільш архаїчний і надійний це, звичайно ж, резистивний кабель. В цілому надійність цього кабелю визначається якістю нагрівального елементу - здатність зберігати цілісність при механічних впливах і короткочасних скачках напруги, і якістю ізоляції - протистояти високим температурам і бути резистентною до лужного середовища бетону.

Найбільш технологічною і сучасною є так звані саморегульовані кабелі: в них мідні електричні провідники знаходяться в матриці, яка має спеціальну властивість: нижча температура середовища - нижчий опір напівпровідника. Нижчий опір - вище струм, а значить і температура провідника. Справжній електротехнічний шедевр з інтелектом, який може по всій довжині мати абсолютно різну температуру. Економічно і технологічно!


Нагрівальні мати

Суть абсолютно ідентична кабелю, просто на маті кабель укладений з певним кроком для необхідної теплової потужності з одиниці площі. Мати зручніші в монтажі, з їх допомогою можна просто «підігріти» підлогу простої геометричної форми. Як і кабелі, мати можуть бути одножильними і двожильними. Окремі варіанти можуть мати вбудоване теплове екранування. Є моделі матів, які можуть використовуватися під звичайними паркетними, дерев’яними або ламінованим підлогами.


Плівки

Являють собою тонкі доріжки з вуглецю між двома шарами термостійкого пластика. Головна перевага - дуже мала товщина нагрівача. До недоліків можна віднести крихкість ниток, обрив яких може приводити або до нерівномірного підігріву, або повного виходу з ладу окремої ділянки нагрівача і недовгий термін служби в результаті перегріву.


Яку вибирати теплу підлогу?

Якщо ремонт приміщення починається з плити перекриття і планується робити стяжку підлоги, то краще вибрати кабель з питомою потужністю від 17 Вт / м або мат на основі потужного кабелю. Завдяки розташуванню кабелю в товщі стяжки тепло рівномірно розподілиться по всій площі теплої підлоги, без непрогрітих ділянок. Ці кабелі мають збільшену площу тепловіддачі і величезний запас міцності. Великий розмір дозволяє отримати більшу контактну пляму і як наслідок - поліпшену тепловіддачу. Запас міцності не дозволить зруйнувати нагрівальні жили або ізоляцію при усадці бетону при висиханні, а також при впливі низьких температур при укладанні на вулиці.

Монтаж нагрівального кабелю в стяжку дозволяє отримати високу потужність з одиниці площі і такий спосіб є єдино вірним при використанні теплої підлоги в якості єдиного способу обігріву приміщення. Якщо ж підняти рівень підлоги неможливо або недоцільно, то варто вибрати кабелі або мати з тонких або надтонких кабелів. Але також не варто забувати про втрати тепла.