Площа Ринок - серце древнього Львову

Якщо ви хочете побачити Львів таким як він є, відчути його виняткову харизму, тоді почніть свою екскурсію саме з площі Ринок, з якою нерозривно пов'язана історія цього древнього прекрасного міста, і на якій до цього дня відбуваються найголовніші події.

Тут люблять збиратися не тільки місцеві жителі, але і численні туристи. Адже де, як не на площі Ринок можна випити найароматнішу каву, з’їсти смачного штруделя, побувати в незвичайному кафе «Криївка», та забронювати поблизу номер. Багато готелів Львова, і зокрема Premier Hotel Dnister, про який детальніше можна дізнатись на сайті https://dnister-hotel.phnr.com/ розташовуються недалеко від центральної площі, що дуже зручно для туриста.

Міська Ратуша

Символом площі Ринок є міська Ратуша. Будівля в стилі віденського класицизму, висотою в 65 м, вхід до якої охороняють два кам’яних білих лева зі щитами. Подолавши 400 сходинок, і таким чином піднявшись на самий верх ратуші, ви можете побачити місто у всій красі з висоти пташиного польоту. Обов’язково зверніть увагу на великий годинник на верхівці Ратуші.

Навколо ж самої Ратуші знаходиться 4 фонтана, прикрашених знаменитими грецькими фігурами. Автор цих скульптур Герман Вітвер, 1793 рік. Сьогодні Ратуша використовується за призначенням: в ній розміщуються місцева влада, а на першому поверсі знаходиться Львівський інформаційно-туристичний центр, де можна взяти безкоштовно карту і путівник, з якими набагато зручніше гуляти по місту.


Чорна кам’яниця

Йдемо далі, і зустрічаємо на своєму шляху Чорну кам’яницю: її важко не помітити на тлі світлих фасадів. Будівля була зведена ще в 16 столітті для аптекаря Яна Лоренцовича, а двома століттями потому камінь вапняк потемнів, і будинок отримав другу свою назву - «Чорна кам’яниця». Зверніть особливу увагу на унікальну архітектуру фасадів: з якою точністю майстер виточив божественні фігури.


Будинок Корнякта

Будинок Корнякта у готичному стилі, в якому знаходиться Історичний музей, з затишним Італійським Двориком. До речі, це улюблене місце закоханих пар.


Палац Бандінеллі

Ця будівля 17 століття служила першої поштою у Львові. Дана споруда є яскравим прикладом архітектури пізнього Ренесансу.


Зверніть увагу і на будинки, які з усіх боків оточують площу. Всього 44 будинки в стилі ренесанс, бароко, ампір, і до цього дня в цих будинках живуть місцеві жителі.

Площа Ринок унікальна і красива в будь-який час доби, особливо вона заворожує в нічний час, коли яскраві вогні висвітлюють вузькі вулички.