Выбираємо смарт ТВ приставку

Smart TV приставка - це відмінна альтернатива дорогому смарт-телевізору. Вона подарує вашому старому телевізору нове життя. Вам стануть доступні онлайн-фільми, трансляції, інтернет-телебачення, а також у вас буде можливість користуватися сайтами та відео-хостингами. Правильно вибрати собі смарт тв приставку - означає отримати максимум можливостей для відео розваг у себе вдома.

Практично на всі приставки смарт тв встановлюють одну з наступних операційних систем: це Windows або Android. Приставки на андроїд набагато простіші в управлінні, для них спроектовані вже тисячі додатків, які встановлюються одним кліком з Google Play. Тому вони знайшли свою заслужену популярність серед покупців, і займають до вісімдесяти відсотків усіх придбаних подібних пристроїв.

З приставкою під управлінням ОС Windows, у користувача набагато більше можливостей в плані глибокої настройки девайса “під себе” і використанні відомих і потужних програм. Від стандартних офісних, і до спеціалізованих інженерних, відеоредакторів і т.п. По суті це звичний комп’ютер на великому екрані. Тому якщо Вас цікавлять більше призначена для користувача розважальні програми (для телебачення, перегляд фільмів, ігор і т.д.) набагато вигідніше буде придбати смарт тв приставки під управлінням операційної системи Android.

Що стосується внутрішньої начинки смарт тв приставок - тут нічого складного немає. Досить знати кілька параметрів, щоб вибрати те що треба саме Вам. Найголовніше в медіаплеєрі - це центральний процесор. Від його потужності залежить як смарт тв приставка зможе обробляти всі покладені на неї завдання.

Ще один параметр, який потрібно знати - це оперативна і вбудована пам’ять. Оперативка відповідає за швидкість роботи і кількість одночасно запущених додатків.

Вбудована пам’ять (накопичувач) - служить для установки цих додатків і зберігання різних медіафайлів. Інші параметри, стосовно “заліза” для кінцевого користувача не настільки важливо. Ще один важливий нюанс - це кількість і види портів (інтерфейси) для взаємодії з приставкою. Далі пройдемося по пунктах:

1) Процесор. Добре зарекомендували себе в приставках процесори від компанії Amlogic, Realtek і Rockchip. Вони-ж є і найпопулярнішим в даних девайсах. Як і Realtek і Rockchip трохи поступається в потужності і швидкості процесорам від Amlogic. Бажано вибрати смарт тв приставка з останніми версіями процесорів цих виробників.

2) Оперативна і вбудована пам’ять. Як кажуть програмісти і завзяті геймери - пам’яті багато не буває. На сьогоднішній день бажано підбирати розумні коробки з оперативкою не менше двох гігабайт - так як додатки поступово зміщуються у бік збільшення споживання ресурсів приставки. Тому 2 Гб буде достатньо, щоб пристрій “витягав” кілька запущених додатків без пригальмовування і зависання.

3) Вбудована пам’ять (внутрішній накопичувач). Тут все ще простіше. Чим більше вбудована пам’ять - тим більше Ви зможе зберігати дані в самій приставці (фільми, фото, музика). Найпоширеніший смарт ящик з 8 випускається, 16 і 32 гігабайтів. Практично в кожній приставці ще є слот для розширення пам’яті, за допомогою TF або SD карт. І потрібні Вам файли можна закачувати з флешки, через USB порт, інтегрований у всіх приставках.

4) Інтерфейси. Для правильного підбору смарт тв приставки важливо визначитися з потрібними Вам інтерфейсами. USB порти - важливий індикатор. Чим їх більше, тим краще. Так як безліч гаджетів приєднуються саме через них: аеромиші, клавіатури, флешки, онлайн камери і т.п.

Підключення до інтернету реалізується двома способами - через сигнал WiFi і порт Lan. І в залежності від вибору способу підключення потрібно враховувати ці параметри.

Вихід AVI важливий в тому випадку, якщо плануєте підключати смарт тв приставку до старого телевізора, в якому немає HDMI порту. Оптичний S / PDIF порт використовується для інтеграції медіаплеєра з системами домашнього кінотеатру 5,1 або 7,1. У деяких моделях смарт тв приставок є вбудований Bluetooth, який відповідає за бездротове підключення різноманітних пристроїв (телефон, навушники, камера, джойстик) і передачу даних між ними. Але як правило всі ці гаджети продаються з адаптером, який вставляється в гніздо USB.