Як вибрати туристичний рюкзак

Туристичні рюкзаки або ще як їх прийнято називати - трекінгові, сильно відрізняються від простих міських моделей. Вони призначені для перенесення вантажу на далекі відстані, тому всі основні характеристики рюкзака повинні відповідати цим вимогам.

Взагалі, існує розподіл туристичних рюкзаків на трекінгові, експедиційні і альпіністські. У цій публікації поговоримо про наймасовіші - трекінгові. До речі, дивіться тут хороші надійні рюкзаки на любий смак і гаманець.

Які ж бувають різновиди туристичних рюкзаків?

М’які

Грубо кажучи, це звичайний мішок з лямками. Можуть бути додаткові кишені та відділи, бічні стяжки і дощовий чохол. Такий рюкзак можна використовувати для не тривалих походів, коли немає потреби в перенесення великого обсягу вантажів.

Тут немає ніяких каркасних конструкцій для розподілу ваги, об”єм може доходити до 45 літрів, вага рюкзака до одного кілограма.

Власникам подібних мішків треба дуже ретельно підходити до упаковки і складанню речей, адже незначне порушення в рівномірному розподілі вантажу може негативно відбитися на витривалості туриста під час походу.


Каркасний або рюкзак з анатомічною системою підвіски

Щось середнє між м’якими і станковими моделями. У каркасних рюкзаків встановлені легкі металеві або пластикові вставки, що надають додаткову жорсткість, яка дозволяє краще тримати форму і розподіляти вагу.

Завдяки більшому розміру, в каркасні рюкзаки виробники додають додаткові кишені, відділи для аптечки, петлі для кріплення трекінгових палиць, льодорубів, лиж. Так само додаткові стропи для підвішування підсумка і пояса для фіксування рюкзака на грудях або талії. Варто розуміти, що не всі моделі представлені на ринку мають вищеописані елементи, часто використовують збірки під різні види туристичних походів - альпіністські, водні, прості піші і.т.п.


Станковий

Фактично це металевий каркас з системою підвіски. На цей рюкзачний екзоскелет можна навісити що завгодно і кріпити вантажі як заманеться, адже металевий каркас (алюміній) завжди буде добре тримати форму і рівномірно розподіляти вагу по спині і стегнах носія.

Головна особливість, через яку купують станкові рюкзаки для туристичних походів - це перенесення важких вантажів на великі відстані. Щоб в кінці дня спина носія не приймала форму знаку питання, а залишалося стрункою і з красивою поставою.

За допомогою кріплень можна кріпити як інші рюкзаки, так і всілякі вантажі - каністру з водою, намети і інше. Обмеження по вазі - 50 кілограм.

Ці та інші типи рюкзаків ви зможете в інтернет-магазині X-Zone придбати по найкращій вартості.