Найдовший у світі електрокабель з’єднає Данію з Великобританією

Уряд Данії ухвалив рішення про прокладання до Великобританії кабелю постійного струму Viking Link, який стане найдовшим у світі, повідомляє в понеділок міністерство енергетики Данії.

“Міністр енергетики Ларс Крістіан Ліллехольт дав сьогодні зелене світло електрокабелю Viking Link, який буде близько 750 кілометрів в довжину, і вартість якого оцінюється в 11 мільярдів крон. Viking Link стане найдовшим у світі електрокабелем”, - йдеться в повідомленні.

Згідно з планами, кабель буде прокладений з міста Вейен Південної Ютландії і кінцевою його точкою стане район, розташований в 170 кілометрах на північ від Лондона. Велика частина Viking Link пройде по дну Північного моря. У данському міністерстві енергетики пояснюють, що метою будівництва є прагнення створити надійні джерела електроенергії і одночасно підвищити можливість торгівлі електроенергією між країнами.

Будівництво почнеться в 2019 році і закінчити його планують у 2022 році. Пропускна здатність з’єднання становитиме 1400 мегават, що еквівалентно трохи більше третини середнього в Данії споживання електроенергії.

Виділені кошти спрямують не тільки на прокладку кабелю до Великобританії, але і на зміцнення високовольтної мережі на кордоні з Німеччиною для імпорту електроенергії з Данії.

Компанія FLEXITECH за вигідною ціною реалізує лотки з нержавіючої сталі, а також іншу якісну електромонтажну продукцію для прокладки магістральних кабелів, і реалізації інших енергетичних, телекомунікаційних проектів.