Сон під обтяженою ковдрою допомагає подолати безсоння і тривожність.

Ми всі коли-небудь зазнавали труднощів зі сном. При цьому незалежно від їх причини: розлади біоритмів у зв'язку з частими перельотами через кілька часових поясів, стресовими життєвими обставинами (на роботі або в особистому житті) або хронічним станом, - відчуття дискомфорту одинаково неприємне і шкідливе.

Ми крутимося, тягнемо ковдру в одну сторону, збиваємо подушку в іншу, перекочуючи її в одну сторону, поки рука не почне звисати з ліжка. В цей час ковдра заплутується настільки, що Ви вже не можете зрозуміти, де яка сторона. А на наступний ранок Ви прокидаєтеся в хаосі простирадл у вкрай неприродному положенні. І це лише початок! На наступний день Ви не можете нормально зосередитися, продуктивність стрімко падає, все і все Вас дратують і в результаті Ваше здоров’я і працездатність швидко підривається.

Як же вирішити цю проблему? Уникнути цього можна, придбавщи ів інтернет-магазині https://sleepexpert.com.ua/catalog/odeyalo-silikon/ силіконові ковдри, вони чудово зберігають тепло і форму, не викликають алергічних реакцій, роблячи ваш сон максимально комфортним. А ще про ваше відмінне нічне самопочуття подбали американські дослідники зі своїми новітніми розробками.

На допомогу приходить наукове відкриття

Сенсорна стимуляція глибокого впливу (ССГВ) - це цілюща терапія, що володіє як фізичними, так і психологічними перевагами. Вона використовує тиск на все тіло, що за відчуттями схоже на масаж.

“Сенсорна стимуляція глибокого впливу - це підвид поверхневого тиску, який проявляється в більшості видів тілесного контакту: обійми, легкий ніжний дотик, погладжування або сповивання”, - говорить доктор філософії в галузі медицини Темпл Грандін. “Лікарі-фізіотерапевти помітили, що дуже легкі (вірніше точкові) дотики дратують нервову систему, а глибокий тиск розслабляє і заспокоює”.

Як працює ковдра

Коли Ви лежите в ліжку, обтяжена ковдра огортає Ваше тіло, приймаючи його форму, і створює як би теплі обійми. Вона “обтяжена” спеціальним наповнювачем, вшитим в відділення для підтримки рівномірного розподілу тиску. Це безпечна і природна терапія розладів сну і використовується в європейських і американських лікарнях для придушення тривоги пацієнтів і досягнення хорошого сну.

Уявіть, яке щасливе немовля в обіймах матері! Вага такої ковдри створює схожий комфорт і полегшення для нервової системи. Коли на організм створюється м’який тиск, стимулюється вироблення серотоніну і піднімається настрій. Потім серотонін трансформується в мелатонін, даючи вашому тілу сигнал до відпочинку.

Дослідження, опубліковане в журналі «Фізіотерапія та психічне здоров’я» доводить, що обтяжені ковдри є ефективною терапією для зниження тривожності і дистресу у пацієнтів. Так як м’який тиск піднімає рівень серотоніна, обтяжена ковдра може лікувати нездужання, пов’язані з його дефіцитом. наприклад:

- депресія

- тривожність

- агресія

- обсесивно-компульсивний розлад

- посттравматичний стресовий розлад

- симптоми менопаузи

- аутизм

- хвороба Альцгеймера

- ДЦП

- Синдром неспокійних ніг

Люди, які страждають цими розладами, повідомили, що їх симптоми стали менш вираженими.

Обтяженою ковдрою можна користуватися і на протязі дня. Ви можете накинути її на плечі під час читання книги або просто денного відпочинку. А для дітей, обтяжену ковдру можна використовувати і як сенсорну доріжку. Для цього ви можете легко вийняти наповнювач з ковдри і наповнити його квасолею, каштанами або іншими об’ємними предметами.

Як правило, обтяжені ковдри є частиною реабілітаційної терапії для дітей з порушеннями органів почуттів, занепокоєнням або хворобами аутистичного спектру.

“У рішенні психіатричних проблем обтяжені ковдри - це один з найбільш потужних інструментів для допомоги людям, які страждають тривожним розладом, пригнічені і, можливо, знаходяться на межі втрати контролю”, - говорить фізіотерапевт Н. Х. Карен Мур.