Колір чорний індиго - головний тренд весни

PPG Paints, всесвітньо відомий виробник лакофарбових матеріалів і трендсеттер інтер'єрних і екстер'єрних палітр, назвав чорний індиго ( «black flame») одним з головних кольорів 2018 року. Американська компанія пояснила, чому в цьому сезоні такий складний і драматичний, на перший погляд, відтінок завоює любов споживачів і дизайнерів інтер'єру.

Творці вважають, що поєднання насиченого чорного з глибоким півтонів індиго, втілює той самий «благородний відтінок на всі часи».

«Black flame працює як чорна завіса, дозволяючи іншим елементам декору опинитися в центрі уваги. Чорний створює тишу, яка так необхідна нам в світі, перенасиченому інформацією, а індиго вселяє почуття перспективи і глибокої надії», - розповідає Ді Шлоттер, менеджер по колірному маркетингу PPG.

До всього іншого, чорний індиго дуже універсальний: його можна задіяти при фарбуванні стін, стелі, а також в окремих предметах меблів та декору. Якщо ви готові до сміливих експериментів, можна використовувати чорний індиго не тільки в якості основного відтінку стін, але і підібрати меблевий ансамбль у близькій кольоровій гамі.

Але потрібно врахувати, що такий варіант безпрограшний для великих просторів з хорошим природним або додатковим світлодіодним освітленням. У середніх і маленьких приміщеннях відтінок нічного неба також працює, якщо пофарбувати одну зі стін.

Якщо ж чорний індиго у вас викликає певні сумніви, на сайті http://interiorfor.com/ можна ознайомитись з безліччю інших чудових стилістичних ідей дизайну інтер’єру.


Black flame поєднується практично з усіма трендовими кольорами - білим, чорним, сірим, темно-синім, блакитним, смарагдовим, бірюзовим, гірчичним і брудно-рожевим. До того ж, акцентну стіну можна використовувати як фон для колекції творів мистецтва. Будуть це яскраві абстракції сучасних художників, чорно-білі фотографії або середньовічні гравюри, вибір за вами.


Вишукані меблі і аксесуари

Меблі в кольорі чорного індиго привнесуть в мінімалістичний або лофтовий простір в нейтральних тонах відсутню ноту теплоти. Камін кольору бурхливого моря, робоча поверхня на кухні, світильники або антикварні ваза - єдиний предмет може зробити інтер’єр індивідуальним і незабутнім.

Чудовим доповненням до Black flame-концепції стане Anthropologie - антикварне лляне крісло. Так і хочеться згорнутися на ньому калачиком, і почитати гарну книжку!

Ще гідна уваги ідея - ботанічна гравюра. Варто під час виготовлення додати побільше кольору індиго, і у вас готові оригінальні папороті. Білий фон дозволяє конструкції по-справжньому виділитися!