Як правильно прати джинси, щоб вони прослужили вам набагато довше

Перші джинси були винайдені Леві Страусом в 1853 році в якості одягу для робітників. Але вони так сподобалися іншим людям, що до сих пір залишаються найпопулярнішим предметом гардероба навіть серед найвибагливіших модників.

В середньому, якісні джинси служать приблизно 1-2 роки. Від неправильного прання вони можуть втрачати свою форму і колір. Тому ми підготували для вас кілька простих порад, завдяки яким ви зможете носити свої улюблені штани набагато довше. До речі, саме зараз в інтернет-магазині https://jeans24.com.ua/ можна придбати якісні чоловічі джинси відомих брендів по найкращим гуртовим цінам.

Загальні правила

- Перед пранням обов’язково вивчіть інформацію на етикетці і дотримуйтеся вказівок.

- Не можна прати джинси після першого носіння. Найкраще це робити після 4-5 або ще рідше.

- Перед пранням вивертайте річ навиворіт.

- Щоб джинси не втратили колір і не полиняли, рекомендується додати у воду трохи оцту. Він допоможе закріпити фарбу в волокнах тканини.

- При ручному або машинному пранні температура води не повинна перевищувати 30-40 ° C.

- Відразу після прання не викручуйте виріб.

Підготовка до прання

Перш ніж приступати до справи, ознайомтеся з усіма символами на етикетці джинсів. Це допоможе вибрати відповідний спосіб прання і миючий засіб. Далі потрібно перевірити кишені, застебнути всі блискавки, гудзики і вивернути виріб навиворіт. Це допоможе запобігти заломам на тканині і зберегти її структуру.

Замочування

Замочувати джинси не рекомендується, але якщо від забруднень по-іншому ніяк не можна позбутися, то не залишайте річ у воді більше, ніж на годину. Якщо штани темних відтінків або чорні, то можна додати пару ложок оцту або солі - це допоможе “утримати” фарбу в волокнах тканини і запобігти втраті кольору.

3 прийоми, які допоможуть зберегти джинси в їх первинному вигляді

Ручне прання. Розкладіть джинси у ванній, щоб вони добре промокли. При цьому температура води не повинна перевищувати 40 ° C. Для ручного прання найкраще підходить господарське або рідке мило. Нанесіть його на щітку і пройдіться по штанів. Але не старайтеся - натискати потрібно сильніше тільки в забруднених місцях.

Після чищення злийте мильну воду і налийте нову. Прополощіть джинси, не мнучи їх. Викручувати виріб не рекомендується. Дайте стекти зайвій воді і розвісьте джинси в розправленому вигляді, закріпивши їх за пояс.

Машинне прання. При машинному пранні не набивайте повністю барабан речами. Користуйтеся порошком тільки для кольорових тканин, і разом з джинсами кладіть одяг схожих відтінків. Краще не додавати до них кондиціонер, так як вони будуть швидше зношуватися.

Як і при ручному пранні, в машині виставте температуру до 40 ° C. Тим більше, в сучасній техніці можна вибрати відповідний режим: “делікатний”, “ручний” або навіть “для джинсової тканини”.

Щоб річ не розтягувалася, виставте віджимання не більше 400-600 оборотів або зовсім його не вмикайте. Не використовуйте сушку для одягу - після прання розправте джинси і дайте їм висохнути природним чином.

При дотриманні перерахованих вище правил ваші улюблені джинси прослужать вам набагато довше.