Вибираємо міжкімнатні двері

На певній стадії ремонту перед домовласниками постає питання вибору міжкімнатних дверей. Це дуже важлива частина інтер'єру, від якої буде залежати затишок всього приміщення. Підходити до цього питання потрібно дуже серйозно тому, що двері, як правило, вибирають на довгі роки.

Якщо ви вирішили придбати елітні міжкімнатні двері, зверніть увагу на чудові пропозиції від компанії «Серго-Побут». Переваги, представлених тут https://www.sergo.com.ua/product/dveri/mezhkomnatnye-dveri/ виробів очевидні: гарантована бездованна якість і функціональність, вишукана ексклюзивна естетика, прийнятні ціни.

Щодо конструктивних особливостей, міжкімнатні двері діляться на 4 типи:

Щитові двері

Цю конструкцію ще часто називають каркасною. Її основа - це дерев’яний масив. Найприйнятніші ціни у масиву з сосни. Всередині і по обидва боки двері обшиваються листами МДФ. Зверху наноситься ламіноване покриття або ПВХ. Ці двері є класичним варіантом, і вибраний за певним кольором масив відмінно доповнить будь-який дизайн інтер’єру.

Філенчасті двері

Дані двері представляють собою каркас із масивних дощок і брусків. Свою назву вони отримали за рахунок спеціальних елементів між деталями каркаса - фільонками. Це дощечки, які по довжині відповідають дверним отворам. Такі фільонки встановлюють, щоб між ними вставити скло або інші декоративні матеріали.

Царгові двері

Це дуже міцні двері за рахунок того, що їх конструкція збирається шляхом нанизування спеціальних брусків (царг) на дерев’яний каркас. Простір між ними заповнюють склом.

Погонажні двері

Внутрішнє заповнення таких дверей складається з небиткого скла, а сам каркас - з рейок або металу. Подібні двері більше підходять для суворих стилів: мінімалізм, хай тек і тд.

Також міжкімнатні двері діляться за типом відкривання:

Розпашні двері

Самі що ні на є звичайні класичні двері, які стоять практично у всіх в будинках. Як правило вони одностулкові і дуже прості в установці.

Розсувні двері

Зазвичай вибір на такі двері падає в разі обмеженого простору в приміщенні. Це дуже стійка і функціональна конструкція, яка не потребує спеціальної зони за стулками. До того ж виглядає це оригінальніше, ніж прості розсувні двері.

Розкладні двері

Більш складна конструкція, ніж попередні. Двері тут збираються в форму гармошки. Складність конструкції полягає в шарнірах, на які закріплюються стулки. У плані декорацій цей вид дверей вигідно відрізняється від інших.

Окремо варто сказати про шумоізоляцію міжкімнатних дверей. Найкращими вважаються двері щитової конструкції. При покупці зверніть увагу на наповнювач усередині дверей, якщо він є, то це говорить про хорошу шумоізоляції. Недостатню шумоізоляцію відзначають в дверях зі скляними вставками: тут доводиться вибирати між комфортом і дизайном.

Ціни і матеріали

Двері з натурального дуба коштують на порядок дорожче, ніж з сосни. Однак це зовсім не позначається на якості і довговічності матеріалу. Сосна з багатьох аспектів навіть перевершує дуб по своїй практичності.

Дешевше коштують штучні матеріали, такі як МДФ і ДСП. Сучасні двері з цього матеріалу завдяки постійному контролю якості можуть в повній мірі конкурувати з натуральними дерев’яними. До того ж вони дуже прості в упаковці, установці і експлуатації. Ви зможете вибрати найскладніші в дизайнерському рішенні двері з МДФ, і вони все одно буде поступатися в ціні соснової або дубової.

Від 500 до 1 тис. грн  можна вибрати звичайні непогані двері для середньостатистичної квартири.

Від 4 до 8 тис. грн представлені двері зі складним декоративним рішенням і вставками з дорого скла.

Від 10 тис. грн починаються ціни з натуральних дорогих матеріалів.