Як усунути протікання чавунної каналізації

Всі ми можемо зіткнутися з такою неприємною ситуацією, як утворення тріщин і протікання в трубопроводі каналізації. І навіть якщо це ще не відбулося, через природне старіння комунікацій ймовірність виникнення питання, чим закладається тріщина в чавунній каналізаційній трубі, буде зростати з кожним днем.

Звичайно ж, досвідчений сантехнік швидко і якісно замість неї може встановити новий елемент системи відводу нечистот, але не всі можуть дозволити собі таке «задоволення».

Чому утворюються тріщини в чавунному трубопроводі

Для вибору правильного способу ремонту труб каналізації необхідно з’ясувати, з якої причини вони потекли. Перш за все, визначте місце утворення тріщини. Особливу увагу приділіть місцях стиків патрубків, а також різних зовнішніх дефектів чавунного трубопроводу.

Якщо ви виявили, що труба каналізації підтікає в стику штуцерів, то причина криється в халатності сантехніків при установці асенізаційної системи.

В цілому, чавун не відрізняється особливою стійкістю. В першу чергу, йому протипоказані імпульсні дії, простіше кажучи, удари. Хоча необхідно відзначити, що займатися ремонтом каналізаційної труби в квартирі її господареві не довелося б при рівномірному розподілі навантаження по всій трубі.

Новим чавунним виробам притаманна велика міцність, однак і вони можуть витримати лише несильні удари. Але тріщина неминуче з’явиться від будь-якого навантаження протягом 10-20 років. І добре, якщо буде достатньо лише замазати її, а не міняти всю трубу.

Як усувається протікання в чавунної каналізаційної труби

Для вирішення цієї проблеми існує кілька способів. На вибір впливають такі чинники: міцність трубопроводу, наявність поздовжніх тріщин і відколів, а також величина дефектів. Як показує практика, виконання ремонту каналізаційної труби без демонтажу допускається в таких випадках:

- якщо в корпусі стояка присутні невеликі тріщини або отвори;

- коли каналізація протікає на стику труб.

Якщо труба каналізації тече на стику, щоб закрити тріснуте з’єднання, виконайте наступні дії:

- На час проведення робіт відключіть ассенізационную систему.

- Використовуючи ганчір’я або фен, просушіть стики.

- Усуньте з місць стиків цемент. Вийміть з щілин залишки набивки.

- За допомогою лляної сантехнічної підмотки зашпаклюйте утворений між патрубками зазор.

- Зробіть водний розчин, до складу якого входить поліцемент і клей ПВА.

- Промажьте розчином в кілька шарів тріщину на стику.

- Не використовуйте каналізацію протягом доби.