Хвороби, які лікують у Трускавці

Відомий своїми унікальними цілющими водами курорт Трускавець вже майже 200 років приваблює безліч відвідувачів з України, ближнього і далекого зарубіжжя. Причина популярності цього симпатичного містечка у Львівській області лежить в гармонійному поєднанні рівня обслуговування, якості лікування та цін.

У Трускавці в лікувальних цілях використовуються тільки натуральні речовини, зокрема, мінеральні води і озокерит.

Головне багатство курорту - це його мінеральні води. А найвідоміший тип їх називається «Нафтуся». Ця лікувальна вода є незвичною на території України. Вода утворилася в підземних басейнах в поєднанні з розсіяними парами нафти (звідси і назва цього сорту). Цілющі властивості даного типу дуже нестійкі, тому її не продають в магазинах, а лише використовують в процедурах в санаторіях. Крім «Нафтусі» в Трускавці є чимало інших типів цілющих вод, кожен зі своїми властивостями. Їх використовують в курсах лікування найрізноманітніших хвороб. Що ж лікують в Трускавці:

Захворювання сечовивідних і репродуктивних органів

- Цистит;

- Лікування нирок (сечокам’яна хвороба);

- Сечокам’яної діатез;

- Вроджені проблеми органів;

- Уретрит

В курсі лікування нирок в Трускавці і дітородних органів використовується вже згадана «Нафтуся» (дозування і терміни встановлює лікар, не слід вирішувати, як лікуватися, самостійно!). Також призначаються фізіотерапевтичні процедури, курс правильного харчування, застосування озокериту, регулярні прогулянки і, іноді, медикаменти. Крім того, можуть бути призначені процедури з впливом водою на тіло.

Проблеми з травною системою і шлунково-кишкового тракту

- Коліт;

- Панкреатит і холецистит;

- Дискінезія;

- Жовчокам’яна хвороба;

- Проблеми з печінкою.

У сучасному світі проблеми з шлунково-кишкового тракту і травленням не рідкість. Швидкий темп життя, неправильно харчування - все це призводить до розвитку різних захворювань. На курорті допоможуть впоратися і з цими проблемами (дуже добре розвинене лікування печінки в Трускавці).

Головний елемент курсу лікування - це грамотно складена дієта. Харчування за складеною лікарем системою в поєднанні з використанням традиційної лікувальної води, фізичних вправ і озокериту гарантовано полегшить існуючі захворювання. Крім того, в курсі лікування використовують мінеральну сіль під назвою «Барбара» і курс відвідування ванн з лікувальною водою (її температура встановлюється відповідно до вказівок лікаря).

Проблеми з обміном речовин

- Ослаблений імунітет;

- Ожиріння;

- Цукровий діабет.

Нерозривно з попереднім пунктом пов’язана і система обміну речовин. Через те ж занадто швидкого ритму життя у сучасних людей часто спостерігаються різні відхилення в дії залоз внутрішньої секреції. Дуже частою проблемою є ожиріння, яке приносить людині чимало проблем - як фізичних, так і моральних. Також серйозним захворюванням є цукровий діабет.

На курорті вдало піддається лікуванню ожиріння. Для цього використовують системи правильного харчування. Також в хід йдуть ванни з лікувальною водою, масаж, гімнастика та інші фізичні вправи, а також інгаляції.

Лікування цукрового діабету в Трускавці проводиться комплексно. В курсі використовують складені лікарями дієти, цілющі води, фізіотерапію, гімнастику, ванни. Також тут допоможуть знизити показник цукру в крові пацієнта.

Захворювання органів дихання

- Бронхіт;

- Трахеїт;

- Фарингіт;

- Астма.

Важлива особливість Трускавця - це його клімат. Традиційний для цієї широти помірний клімат на курорті трохи змінюється і перетворюється в лікувальний мікроклімат. В повітрі Трускавця підвищений вміст водяної пари, тому навіть сама атмосфера допомагає відвідувачам одужати. Через цю особливість в Трускавець приїжджають люди з проблемами дихальних шляхів.

Серйозна хвороба - астма - успішно лікується і піддається профілактиці на курорті. Крім прийняття мінеральних вод, пацієнти відвідують обладнані спелеологічні камери. Також проводяться інгаляції, різні види масажу, лікування озокеритом, спеціалізований душ.

Захворювання серця і судин

- Гіпертонія;

- Ішемія;

- Атеросклероз.

Дуже підступними є проблеми з судинами і з серцем. Часто вони починаються, як звичайна застуда або втома, через що пацієнт довго не звертається за допомогою. А згодом хвороба розвивається і починає загрожувати життю пацієнта. У Трускавці подібні захворювання і лікують, і допомагають не допустити їх. Також можливо тут і відновлення після операцій.

Головний засіб для лікування подібних хвороб - вода «Нафтуся». Крім неї також застосовуються типи води з інших джерел ( «Едвард», «Анна» та інші). В курсі лікування ішемії застосовують барокамери. Щоб не допустити розвитку гіпертонії пацієнтам призначають сірководневі ванни.

Проблеми з опорно-руховою і нервової системою

- Неврит;

- Ревматизм;

- Парез.

На жаль, зараз на курорті можна побачити все більше молодих людей і навіть дітей. Вони приїжджають сюди самостійно або з батьками. Головна проблема цих пацієнтів пов’язана з хребтом. Лікування хребта і лікування суглобів, а також профілактика таких хвороб успішно проводиться на курорті.

Процедура лікування передбачає: ванни з лікувальною водою, масаж, КВЧ-терапія, гірудотерапія, мануальна терапія.

Ефективне комплексне лікування і чудовий різноманітний відпочинок в Трускавці пропонують численні комфортабельні санаторії, готелі і вілли цього відомого курорту. А на сайті ukrwesttour.com.ua ви дізнаєтесь як найкраще вибрати місце для відпочинку, цінову інформацію, контактні дані.