Forbes назвав найбагатшого у світі репера

Днями журнал Forbes опублікував новий список найбагатших музикантів світу. Топ-5 рейтингу складають репери, що і не дуже дивно. Інша справа, що власне музика в їх доходах - це справа десята. Але про все по порядку.

Оновлений рейтинг найбагатших музикантів світу вперше очолив Jay-Z. У порівнянні з минулим роком Шон Картер (справжнє імя репера) збільшив свій заробіток з 810 до 900 млн доларів. Все завдяки відмінним продажам шампанського Armand de Brignac і коньяку D’Ussé. Серед активів Jay-Z також промоутерська компанія Roc Nation і стрімінговий сервіс Tidal. Хоча з приводу прибутковості останнього ходять різні чутки.

Минулорічний тріумфатор рейтингу Diddy (ймовірно, Forbes не в курсі, що Шон Комбс змінив псевдонім) залишився на другому місці. Його сукупний дохід за звітний період 825 млн доларів. Найбільший прибуток реперу і продюсеру принесли горілка Ciroc і текіла DeLeon.

Трійку лідерів замикає Dr.Dre із заробітком 770 доларів. Хрещений батько гангста-репу добре заробив на співпраці з Apple, зокрема на продажах техніки під маркою Beats Music. У Дре також частка акцій Apple на суму близько 100 млн доларів. З огляду на те, як йдуть справи у “яблучників” і їх стрімінгового сервісу, в найближчі роки Dr.Dre може змусити лідерів рейтингу потіснитися.

Замикають п’ятірку лідерів Drake і Eminem з доходом близько 100 млн кожен. Левова частка доходів Дрейка доводиться на продажу віскі Virginia Black і операції з нерухомістю в Торонто і Каліфорнії. Канадський репер повернувся в топ-5 рейтингу Forbes після п’ятирічної перерви.

А що ж Eminem? Він заробив 100 млн виключно завдяки продажам своєї музики.

Репер Ліл Уейн хоч і не попав у ТОП найзаможніших музикантів, проте продукує дійсно гідну музику, а по посиланню песни Lil Wayne ви можете детальніше ознайомитись з його творчістю.

Дещо раніше журнал Forbes назвав режисера Джорджа Лукаса, який придумав легендарний кіновсесвіт “Зоряні війни” (Star Wars) найбагатшою американською знаменитістю минулого року. Його статки оцінюються в $ 5,5 млрд.

На другому місці розташувався режисер Стівен Спілберг, капітал якого досягає $ 3,6 млрд. На третій позиції - популярна телеведуча і власниця власного каналу Опра Уїнфрі ($ 2,8 млрд).

Щорічний рейтинг Forbes враховує капітал зірок, а також належних їм підприємств і нерухомості. У список найбагатших американських знаменитостей можуть потрапити “громадяни США, які розбагатіли завдяки своїй славі, а не стали знаменитими через своє багатство”, відзначає журнал. Загальна сума капіталу десяти учасників рейтингу становить $ 18 млрд