Apple запатентувала MacBook з OLED-дисплеєм замість клавіатури

Як відомо, для того щоб запустити в серійне виробництво нову модель, спочатку потрібно запатентувати пристрій, тому патентні агентства часто є хорошими джерелами інформації про девайси, випуск яких очікується в недалекому майбутньому.

Американська компанія Apple зареєструвала за собою право на патент з виробництва ноутбуків, оснащених другим дисплеєм, виконаним за OLED-технології, який виконує роль фізичної клавіатури пристрою. Судячи з опису цього патенту, майбутні пристрої лінійки MacBook можуть бути виконані у форм-факторі двох дисплеїв, з’єднаних звичайним шарніром.

Нова технологія отримала в компанії назву «пристрій з подвійним екраном з антибліковою поверхнею і підвищеною чіткістю зображення». Сам патент представляє пристрій з двома OLED-дисплеями, з’єднання між якими забезпечено спеціальним шарніром. Відзначається, що цей унікальний гаджет може справлятися не тільки з роллю звичайного ноутбука з сенсорною клавіатурою, але і продуктивного планшета з подвійним дисплеєм і досить великою поверхнею відображення інформації.

Два роки тому компанія з Купертіно вже випустила на ринок ноутбук, який отримав вбудовану сенсорну смужку. Новинка не виправдала очікувань виробника і не отримала хороших відгуків від споживачів, тому експерти поки сумніваються в тому, що найближчим часом Apple вирішиться повторити цей крок в більш радикальному виконанні.

До речі, тут можна замовити недорогий якісний ремонт ноутбуків  Apple і інших відомих світових виробників.

Варто зазначити, що протягом багатьох років Apple залишала ноутбуки MacBook Air в основному недоторканими не тільки з точки зору дизайну, але і ціни. З тих пір, як 11-дюймова модель зникла з полиць магазинів в 2016 році, купити найдешевший ноутбук від Купертинської компанії навіть в США можна було не дешевше $ 1000.. Це чимала ціна, особливо з урахуванням застарілого дизайну.

Але ситуація незабаром може дещо змінитися. У всякому разі, аналітик KGI Securities Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), що спеціалізується на чутках і витоках інформації, що стосуються продукції Apple, стверджує, що компанія збирається навесні випустити MacBook Air з більш низькою роздрібною вартістю.

Це не означає, що Apple суттєво змінить дизайн або можливості MacBook Air. Наприклад, в червні 2017 року компанія лише трохи поліпшила характеристики системи, використавши при цьому відносно старі процесори Intel. Які б зміни в апаратній частині нас не чекали, більш низька вартість буде означати, що MacBook Air занадто важливий для Apple, щоб повністю відмовитися від нього.