Кольори в інтер’єрі: модні тенденції 2018

Модні кольори в інтер'єрі перестали бути просто функціональними - це способи самовираження і єднання з природою, навіть в умовах кам'яних джунглів. В тренді насичені кольори, що радують око, поєднувані з витонченістю і тонкою майстерністю. Що ж таке цікаве пропонують дизайнери в цьому році?

Колір в інтер’єрі 2018: Хіти року

Отже, як підібрати оптимальний (особливо, базовий) колір в інтер’єрі 2018 роки? Гуру кольору з інституту Pantone обрали кольором року загадковий і мрійливий ультрафіолет. На офіційному сайті компанії прекрасно охарактеризована його багатогранність як кольору духовності, інтуїції, винахідливості, космічних таємниць, артистичності та контркультури. З ним легко створювати різноманітні поєднання - адже він справжній пацифіст в світі кольрів, що містить в собі і холод, і теплоту.

Здається, модні кольори в інтер’єрі дійсно зібралися нести миротворчу місію між вогнем і льодом! В тренді відтінки, що поєднують в собі, як ультрафіолет, холодні і теплі тони. Всі глибокі соковиті тони фіолетового, смарагдовий і синьо-зелений, димчасті бузкові відтінки послужать Вам добру службу. А ось на сайті http://newdesign.com.ua/stati/zelenyj-cvet-v-interere/ ви дізнаєтесь про психологічний вплив зеленого кольору в інтер’єрі, і про його поєднання з іншими віддтінками.

Ягідні кольори - ще одне прекрасне нагадування про царственність природи. Це насичені глибокі червоні, бордовий, вишневий, фіолетово-червоні, благородні не кричущі рожеві відтінки.

Чи не чужа сучасності і стихія вогню у вигляді пристрасних яскраво-червоних тонів і загадкового Black Flame - суміші індиго з темно-сірим.

Яскравий бірюзовий колір в інтер’єрі 2018 року додасть частку життєрадісності і свіжості. До речі, він прекрасно поєднується з фіолетовими тонами. Також в моді всі відтінки металу (як і самі метали).

Вогонь і мідні труби вже подружилися з інтер’єром, а значить залишилася вода! Водну стихію представляє весь спектр синіх відтінків: від ніжно-блакитного до деніму, індиго, синього електрика і кольору нічного неба.


Модні кольори в інтер’єрі: Виграшні трюки

Як Ви помітили, модні кольори в інтер’єрі досить непрості, зате нудно нам в цьому році точно не буде! Як же застосовувати такі кольори ефектно і без дратівливих ляпів? Давайте дізнаємося.

Таємничі складні відтінки, наприклад, ультрафіолет і змішані рожеві тони, прекрасно виглядають в м’яких градієнтах. Це виглядає ультрасучасно! До того ж, колірні переходи додадуть інтер’єру динамічності і обсягу.

Райдужні, переливчасті поверхні в тренді! Тобто, колір в інтер’єрі 2018 роки не зобов’язаний бути однозначним. У самому строгому інтер’єрі може бути присутнім дух чарівництва - просто додайте стільницю «хамелеон», або переливчасту лускову плитку в ванну.

Прозорі і напівпрозорі відтінки сприймаються людиною дуже легко, дарують відчуття комфорту і розслаблення. Скористайтеся цим, наприклад, додавши в інтер’єр деталі з кольорового скла. Тільки врахуйте, що великі і близькі до джерела освітлення елементи здатні відкидати великі відблиски і «тонувати». Попереджений значить озброєний! Використовуйте цю особливість для створення красивих світлових ефектів.