Як вибрати циркулярну пилу?

Механізовані циркулярні пили, мабуть, найпопулярніший тип інструментів для робіт на дачі. Спектр їх можливостей дуже широкий: від валки високих дерев до фігурного випилювання крижаних фігур. Останнє, зрозуміло, екзотика, але теж має місце.

При виборі циркулярної пилки, потрібно звернути увагу на її характеристики, одна з найголовніших - це потужність двигуна. Відповідно чим вище потужність, тим впевненіше пила буде справлятися з грубим деревом. Ціна пили і її вага, безпосередньо залежать від двигуна і його потужності. Чим він потужніший, тим пила важча і дорожча. До речі, купити дискову пилу відмінної якості і по хорошій вартості саме зараз можна в інтернет-магазині benzoman.com.ua.

Хороша пила повинна бути з функцією регулювання оборотів, для контролю над розпилом. При покупці також необхідно звернути увагу на максимальну глибину пропилу. Найкраще брати пилку з невеликим запасом, адже невідомо які матеріали, вам доведеться пиляти. Варто також звернути увагу на ковпак і на плиту для опори, тому що вони повинні бути металевими. Є одне застереження, з цього приводу, якщо раптом ви вирішили взяти пилку «made in china», то у них якість металу помітно поступається пластиковій пилі родом з Японії або Німеччині.

Крім прямого розпилу, було б непогано, якщо ваша пила також здатна пиляти під кутом. Щоб це зробити, необхідно застосувати опорну плиту, на ній закріплено ексцентриковий механізм. В основному, пила не нахиляєтья більше 45 градусів. Після цього необхідно вибрати глибину пропилу.

Крім того, існують і акумуляторні циркулярні пилки, однак вони майже не актуальні через маленьку потужність і невеликий час роботи в активному режимі. Їх використовують тільки в крайній необхідності, коли немає можливості дістатися до електричної мережі.

З метою безпеки непогано придбати пилку з блокуванням від випадкового включення. Безпечна робота з дисковою пилкою неймовірно важлива, оскільки, працюючи нею необережно, або порушуючи техніку безпеки можна запросто покалічитися, тому дуже важливо познайомитися з інструкцією з безпеки до того, як ви приступили до роботи.

На жаль, не до всіх пил додається інформація, в якій описані абсолютно все дрібниці і тонкощі, при роботі. Тому ідеальним варіантом буде пошук по сторінках Інтернету.

На закінчення можна сказати кілька слів про ергономіку. Ненав’язливий доступ до всіх функцій циркулярної пилки і якісні рукоятки (краще прогумовані) досить сильно полегшить вам використання пилки. Добре б якщо в наборі з пилкою вам покладуть запасний диск і паралельний упор. І, нарешті, найголовніше, що вам необхідно, для того щоб зрозуміти, «ваша» ця пила чи ні, після того, як ви взяли її в руки, потрібно гарненько прикинути, підходить вона вам по хвату і за вагою, чи ні. Настійно рекомендуємо купувати будівельний інструмент тільки перевірених виробників зі світовими іменами і брендами, наприклад, Bosch або Makita.