«Наполовину Volvo»: європейцям представили нову марку

Компанія Polestar - новий самостійний бренд, який буде випускати спортивні дорожні електромобілі. Взагалі, Polestar раніше був підрозділом Volvo, який займався випуском "заряджених" версій шведських моделей. Але тепер, як це зараз модно, була створена окрема марка.

У Женеві новоспечений бренд показав гібридне купе під назвою Polestar 1. В основі новинки лежить архітектура маштабованої платформи (SPA) Volvo, проте, як клятвено запевняють творці машини, приблизно на 50% це абсолютно новий автомобіль, розроблений інженерами нової марки. До речі, в Женеві шведи тільки повторювали раніше сказане: і машину, і бренд півроку тому представили на китайському ринку. А все тому, що ця країна обрана пріоритетною, оскільки там зосереджені 40% світових продажів «зелених» транспортних засобів.

Так, Polestar 1 - це гібрид. Автомобіль оснастили чотирициліндровим бензиновим турбомотором і двома електродвигунами, які передають крутний момент на задні колеса. Сукупна потужність гібридної силової установки становить 600 к.с. (1000 Н ∙ м).

Машина оснащена батареєю ємністю 34 кВтг, і в чисто електричному режимі «одиничка» може проїхати до 150 кілометрів. З інших особливостей Polestar 1 варто відзначити кузов з вуглепластика, скляний панорамний дах і дуже дорогий салон.

Купити Polestar 1 можна буде через рік, причому одним із способів покупки стане ... мобільний додаток, без відвідування автосалону. Випускатися модель буде в китайському місті Ченду, де зараз добудовується абсолютно новий завод.

А по посиланню https://steering.com.ua/catalog/rulevoe-upravlenie/remkomplekty/dlya-rulevyh-reek-51 можна вигідно придбати ремкомплекти для рульових рейок, і інші запчастини.

«Ми представили і новий Polestar 1, і новий автомобільний бренд в цілому. Електромобільні - головний тренд розвитку сучасної автомобільної промисловості, і Polestar знаходиться в центрі цього руху, пропонуючи не тільки електрифіковані автомобілі світового рівня, але і революційні клієнтські сервіси, - говорить генеральний директор Polestar Томас Інгенлат (Thomas Ingenlath). - З моменту першої презентації Polestar 1 інтерес до машини виявили понад 6000 потенційних покупців, і ця цифра продовжує зростати.

З огляду на наші плани з випуску 500 автомобілів в рік, такий інтерес на даному етапі, можливо, перевищує наш виробничий потенціал. Однак настільки висока зацікавленість Polestar 1 дуже обнадіює: значить, наша концепція Pure, Progressive, Performance ( “Чистокровний, Прогресивний, Продуктивний”) припала споживачам до душі».