Toyota прогнозує повну відмову від двигунів внутрішнього згоряння

Глава відділу розробок і інжинірингу компанії Toyota Сейго Кузумакі нещодавно заявив про швидку відмову всіх автовиробників від двигунів внутрішнього згоряння. За його словами, випуск чисто бензинових і дизельних машин припинять вже до 2040 року, після чого мотори, що працюють на вуглеводневому паливі, залишаться тільки на гібридах, за якими буде приблизно 10% ринку. А повна відмова від виробництва автомобілів з ДВС очікується до 2050 року, пише видання "Авторевю".

До такого розвитку подій автопром підштовхують уряди багатьох країн. Наприклад, Франція і Великобританія оголосили про наміри ввести заборону на продаж бензинових і дизельних машин з 2040, Німеччина пообіцяла зробити це в 2030-му, а Норвегія - вже в 2025 році. До середини століття викиди вуглекислого газу автомобілями повинні знизитися на 90%. Правда, не ясно, що робити з менш розвиненими країнами. Скажімо, в Індії, Бразилії, а тим більше в Україні про заборону ДВС поки нічого не чути, і є велика ймовірність, що в багатьох країнах до 2050 року бензинові і дизельні мотори все ще будуть актуальними.

На думку пана Кузумакі, на зміну вуглеводневим автомобілям поступово прийдуть електромобілі. Що стосується Тойоти, то вона зараз лідирує за обсягом виробництва гібридів (компанія утримує 43% світового ринку «електрифікованих» автомобілів, до яких відносяться і гібриди), але власного масового електромобіля поки не має. Вихід першої такої моделі запланований на 2020 рік, за нею піде ціле сімейство.

Спочатку електро-Тойоти будуть оснащувати традиційними літій-іонними акумуляторами (пробіг на одній зарядці близько 300 км), але ближче до 2030 року у компанії повинні з’явитися масові твердотільні батареї, які виявляться ефективнішими і дешевшими нинішніх. Саме ця технологія, на думку керівництва Тойоти, повинна стати переломною в справі масової електромобілізаціі.

Toyota почне активні продажі електромобілів в 2020 році. Спочатку вона вийде на ринок Китаю - країни, де зростання продажів електрокарів повинні посприяти жорсткі заходи уряду по обмеженню викидів. Потім надійде черга до Японії, Індії, Європи та США. За планами президента компанії Акіо Тойода, до 2030 року світові продажі електрифікованих в тій чи іншій мірі машин Toyota повинні досягти 5,5 млн одиниць на рік, включаючи 1 млн «чистих» електромобілів.

Завітайте до TOYOTA Центру В Харкові, саме тут представлено найширший вибір авто різного класу відомого японського виробника. На сайті toyota.kharkov.ua ви зможете отримати професійну консультацію щодо вибору, і комплектації машини, дізнатися про актуальні акції, записатися на тест-драйв вподобаної моделі.