Хіт сезону: портативні Bluetooth колонки

Портативна акустика - новий глобальний тренд: люди по всьому світу стихійно скуповують маленькі колонки, а виробники регулярно випускають нові моделі. Бездротові колонки остаточно замінили музичні центри. Громіздкі агрегати застаріли і вкрилися пилом - тепер в моді компактні, але гучні і яскраві гаджети, які можна купити по доступній вартості в будь-якому магазині електроніки.

Популярність Bluetooth-динаміків верифікувалась в серпні 2017 року, коли ритейлери масово відзвітували про шалені продажі: в порівнянні з 2016-м, вони виросли на неймовірні 70%. Більш того, чудові показники продажів зберігаються і зараз. І це не дивно, адже, для прикладу, ось тут https://alfabox.com.ua/ можна придбати якісні портативні Bluetooth колонки по досить хорошій вартості.

Ритейлери виділяють чотири причини такої затребуваності бездротових колонок:

1. Низький ціновий поріг входження. Уже за тисячу грн можна підібрати цілком гідний і універсальний варіант - за рахунок цього портативна акустика стає практичним і недорогим подарунком.

2. Якість звуку дешевих колонок нарешті вийшла на досить прийнятний рівень. Всього п’ять-шість років тому більшість Bluetooth-динаміків або пищали (дуже слабка гучність), або хрипіли - зрозуміло, купувати такий девайс нікому не хотілося.

3. Дизайн згодом теж покращав: сучасні колонки вже не нагадують міні-магнітоли з вісімдесятих - навпаки, вони стали стильними гаджетами, які часто виглядають дорожче своєї ціни. Але є і яскраві рішення - для тих, кому важливо виділятися.

4. Фінальна причина популярності - зухвалі школярі, які кожну вільну секунду слухають популярний реп. Ці хлопці хочуть врубать музику своїх героїв в будь-якому місці, причому так голосно, щоб треки чули всі навколо.

Тому колонка - незамінний атрибут як для вуличних, так і для кімнатних тусовок. Логічно, що серед покупців компактної акустики вкрай багато старшокласників.

Само собою, Bluetooth-динамік буде корисним не тільки для тінейджерів, але і для звичайних меломанів, яким недостатньо гучності смартфона / планшета / ноутбука, а купувати якусь просунуту апаратуру нема фінансової можливості, або просто не хочеться. Набагато легше взяти невелику колонку і радіти життю.

При виборі варто звертати увагу на три моменти:

1. Гучність - від 80 дБ. Це самий мінімум, який покриє хыба що кімнату середніх розмірів. Для більших приміщень розумніше брати 95-100 дБ.

2. Заявлений час роботи від акумулятора - не менш п’яти-шести годин. Є купа колонок, які за характеристиками тримають дві-три години, а по факту - 60-80 хвилин.

3. 3,5-міліметровий вхід буде великим плюсом. Іноді підключати телефон або плеєр кабелем зручніше, ніж передавати музику по повітрю. Такий сценарій підходить для вечірок: кожен (крім власників нових iPhone) може підійти до кабелю і запустити трек зі свого девайса - для цього не знадобиться створювати Bluetooth-пару.

І ще два маленьких лайфхаки, які є актуальними не для всіх.

Перший нюанс: NFC-модуль в колонках корисний лише для власників Android - за допомогою цієї опції вони зможуть запускати треки одним дотиком телефону до колонки.

Друга спірна характеристика - повна водонепроникність. За неї виробники здирають додаткові гроші, але частіше за все ця “фішка” просто не потрібна: колонки все ж не прийнято спеціально кидати під воду. До того ж звук з запломбованих динаміків помітно тихіший. Так що не ведіться, якщо консультанти будуть підносити водонепроникність як вбивчий аргумент для покупки Bluetooth-девайса. Звичайною захисту від бризок (вона є у всіх нормальних пристроях) вистачить, щоб не переживати через зіткнення колонки з водою.