Як вибрати димар для каміна або печі

Процес вибору димаря - дуже складна справа, і підійти до цього варто з особливою відповідальністю.

Перш за все, вибираючи димар, варто врахувати такі факти, як паливо, на якому працює камін, чи інший опалювальний прилад. Існує величезна кількість різноманітних горючих засобів, необхідних для живлення вогню в каміні. Можна почати з класичних, таких, як вугілля або дрова, і закінчити сучасними рідкими засобами.

Так, для прикладу, для камінів, що працюють на вугіллі різного типу, слід підібрати димар із стінками товщиною не менш одного міліметра, в той час як для рідкого або газоподібного пального достатньо 0,6 мм. Варто також відзначити, що існує безліч варіантів зовнішньої обробки димоходу.

Найпопулярніші з них - закладання металевого дроту в керамічний короб, або ж можна залишити металевий димар без спеціальної обробки, але в даному випадку необхідно провести роботи, спрямовані на скорочення пожежозахисту з боку металевого димоходу, а саме застосовувати спеціальні матеріали, призначені для захисту від вибуху . Сьогодні такий вид димоходу вже не настільки популярний, як раніше, йому на зміну все частіше надходять новомодні конструкції, виконані з нержавіючої сталі, а також з кераміки.

Ці матеріали володіють такою популярністю заслужено, адже саме нержавіюча сталь та кераміка абсолютно надійні і небезпечні: вони не бояться ні спеки, ні холоду, ні перепадів температур, ні іншого впливу зовнішнього середовища. Все це робить сталь і кераміку ідеальними матеріалами для створення димоходу. До того ж дані типи досить легко монтувати і переробляти, тоді як класичний брус моноліт вимушений буде стояти до повного руйнування.

До речі, по посиланню https://www.vash-komyn.com/14-dymohody/ можна вигідно замовити в компаніі “Ваш комин” якісні елементи для пічних, камінних, котельних димарів любої конструкції.

З точки зору очищувальних і ремонтних заходів керамічні та сталеві димоходи мають цілий ряд переваг.

По-першех, процес їх очищення відбувається набагато простіше, ніж процес очищення цегляного димоходу.

По-друге, такі конструкції набагато простіше ремонтуються, адже вони складаються з секцій, і ці секції у разі необхідності можна легко замінити, не приступаючи до повного розбирання.

Однак, нарівні з рядом переваг, керамічний димар володіє деяким істотним недоліком, адже кераміка, все-таки, не найміцніший в світі матеріал, тому, в разі необхідності установки димоходу на великій висоті, слід вибрати димар з «нержавійки».

Важливо також зрозуміти, що димар, виготовлений з нержавіючої сталі, завжди можна використовувати в важкодоступних місцях, адже існує велика кількість трійників та сполучників, що забезпечують людину, котра здійснює монтаж, свободу конструктивності та створення форм для майбутнього димоходу. Причому та частина нержавіючого димоходу, яка знаходиться всередині будинку, також буде представляти додаткове джерело тепла.

До процесу установки димоходу варто також підійти з особливою відповідальністю, адже від правильної установки залежить не тільки функціональність, але і життя його власників, адже недостатня герметичність конструкції або неправильне встановлення може привести до затемнення приміщення.

Встановлення димоходу варто доручити тільки спеціально навченим, висококваліфікованим майстрам, з великим досвідом роботи. При виборі монтажника слід врахувати, що тільки фахівець з великим досвідом роботи зможе грамотно і точно виготовляти всі необхідні для установки розрахунки, зібрати не тільки функціональний, але і гарний димар.