Готель на колесах: вінтаж, романтика, комфорт

Романтики, увага! Провести ніч в дизайнерському житловому автофургоні може тепер кожен. У Бонні відкрився незвичайний "готель на колесах".

Неподалік від центру Бонна розташовані колишні складські приміщення компанії Lancôme. Якийсь час вони були порожні. Зараз в них влаштувалися 15 житлових автопричепів, два стареньких пульманівських залізничні вагони і чотири б/в трейлера з США.

“Дивна автостоянка, - може подумати хтось, - і наче навіть не покинута”. Ні, не автостоянка. Тут розмістився Base Camp Young Hostel Bonn - молодіжний готель, вельми незвичайний для Німеччини.

А от якщо ви збираєтесь до Харкова, по посиланню http://hostel-goodnight.com/nomera-i-czenyi.html ви дізнаєтесь про хостел Good Night, що пропонує чисті затишні номери по доступним цінам.

Географія “трофеїв”

Створити гібрид кемпінгу і недорогого хостелу, - таку мету поставив перед собою Міхаель Шлёссер (Michael Schlößer), власник кількох боннських готелів. Було ясно, однак, що концепція нового готелю не вкладається в традиційні рамки. Це не кемпінг, яких в Німеччині багато, і не хостел дешевої категорії, оснащений кухнею і душовими. За втілення ідеї взялася дизайнер Маріон Зойль (Marion Seul), котра багато років пропрацювала на театральних підмостках і знімальних майданчиках.

“Полювання” за житловими причепами та вінтажними елементами декору велася по всьому світу: на аукціонах старих автофургонів, на різного роду ярмарках і на “блошиних ринках”. Географія “трофеїв” - від Польщі і Румунії до Нідерландів і Сполучених Штатів Америки. Величезні житлові фури з відполірованого блискучого металу - корінні американці. Їх доставили в Німеччину з містечка Кі-Уест на самому півдні США.

“Ми орієнтуємося на тих, хто хоче зупинитися в незвичайному готелі, але не шукає” надмірного “екстриму. На тих, хто бажає перейнятися похідної атмосферою, але поки не готовий відмовитися від благ цивілізації”, - підкреслюють автори готелю. Один з його секретів полягає в тому, що кожен з “автономерів” оформлений в унікальному стилі. Це не просто житлові фургони, де можна провести ніч. “У кожного з них - свій характер”, - підкреслює співробітник готелю Томас Ленц (Thomas Lenz).

В Base Camp Young Hostel Bonn є будинки на колесах на будь-який смак. Ось, скажімо, автофургончік під назвою “Біг Бен”. Його прикрашає британський прапор. А заходячи всередину, потрапляєш в Англію в мініатюрі. На вікнах - фіранки в вікторіанському стилі, на столі - чайний сервіз. Стіни завішані фотографіями принцеси Діани і живих членів королівської сім’ї. З чорно-білого знімка на комоді за постояльцями спостерігає “міс Марпл”, точніше - актриса Джоан Хіксон, яка виконала роль знаменитої героїні Агати Крісті в детективному серіалі.

“Якщо хто-небудь з монарших осіб Сполученого королівства захоче у нас зупинитися, - ласкаво просимо. З принца Вільяма і його дружини герцогині Кембриджської не візьмемо ні пенса!”, - посміхається Томас Ленц.

Хто зупиняється в Base Camp? “Різні люди, і зовсім не тільки студенти і цікаві туристи, як ми думали, створюючи готель”, - розповідає власник готелю Міхаель Шлёссер. Готель на колесах розрахований в цілому на 120 гостей. Ціни для Бонна досить демократичні і коливаються від 22 до 69 євро за ніч.