Як вибрати надійний тактичний рюкзак?

Така назва у багатьох асоціюється з екіпіруванням для бойових дій. Насправді тактичний рюкзак багатофункціональний, тому може використовуватися не тільки військовими. Так, наприклад, таке спорядження вибирають страйкболісти, мисливці, рибалки і інші шанувальники активного відпочинку.

Як правило, об’єм рюкзака становить від 20 до 40 літрів. Цього місця вистачає, щоб скласти все найнеобхідніше, наприклад воду, їжу, спорядження. Можна і більшої місткості, але зі збільшенням внутрішнього обсягу втрачається мобільність і маневреність.

При виборі моделі слід звернути увагу на матеріал, з якого вона виконана. Як правило, використовується непромокальний нейлон. Крім водозахисних якостей ця тканина відрізняється високою міцністю.

На рюкзаку має бути кілька карабінів, що допоможе закріпити на ньому додаткове спорядження. Так, наприклад, можна повісити невеликий намет, спальний мішок або ліхтар.

Оскільки тактичні рюкзаки все-таки були розроблені для військових, багато хто з моделей мають окрему тару для пиття. Це досить зручно, якщо має бути тривалий марш-кидок з мінімальною кількістю зупинок.

Як правило, вироби виконані в темній або нейтральній колірній гамі. Найчастіше це хакі. Такий колір дозволяє господареві рюкзака залишатися непомітним. Ця якість важливо не тільки для військових. Наприклад, максимально приховати свою присутність на місцевості намагаються мисливці і страйкболісти під час гри.

При виборі рюкзака можна орієнтуватися на бренди. До речі, по посиланню военные тактические рюкзаки, можна придбати чудові надійні моделі відомих виробників, які ніколи не підведуть свого власника за будь-яких, навіть найекстремальніших ситуацій.

Звичайно, безсумнівні лідери ринку - західні виробники. І хоча продукція вітчизняних фабрик відрізняється непоганою якістю, по функціональності вона значно поступається американським і європейським моделям.