Справжній ексклюзив: астрономічний наручний годинник, який показує хід планет

На ринку годинників з'явилася неймовірна унікальна модель, яка викликала справжнє здивування навіть у найпримхливіших цінителів. Цей астрономічний годинник був створені для людей, які мислять глобально - адже відображає він не години, хвилини, і секунди, а орбіти планет в реальному часі. Вражає і дизайн хронометра, і його можливості, і ціна.

Більшість годинників показують точний поточний час, а ще, на кшталт представлених в інтернет-магазині kavaler.com.ua вишуканих моделей COVER, є ексклюзивною прикрасою, визначником високого соціального статусу їх власника

Але до сих пір навряд чи можна було знайти хоча б один годинник, який би стежив за планетарними орбітами. Виробник розкішних годинників Van Cleef & Arpels нещодавно створив модель Midnight Planetarium timepiece, яка робить саме це.

Ободок хронометра облицьований 18-каратним золотом і безліччю різних напівкоштовних каменів. Як виробник пояснив на своєму веб-сайті, компанія «досягла своєї мрії про скорочення масштабів небес до розмірів наручних годинників».

Кожна планета на циферблаті представлена ​​камінням різних кольорів: Земля бірюзою, Меркурій змійовиком, Венера хлоромеланітом, Марс червоною яшмою, Юпітер блакитним агатом, і Сатурн сугілітом. У центрі знаходиться Сонце з золота, а замість стрілки по колу рухається золота комета.

Причому, це все зроблено не тільки для краси: планети насправді рухаються по циферблату «по орбітах». Механізм з автопідзаводом, зроблений з 396 окремих частин, переміщує кожну мініатюрну планету з властивою їй в реальності справжньою швидкістю обертання по орбіті. Це означає, що крихітний Сатурн зробить повне коло по циферблату за 29 років, Юпітер - за 12 років, Марс - за 687 днів, Земля - ​​за 365 днів, а Меркурій - за 88 днів. Нептун і Уран не стали додавати на циферблат, оскільки їх рух по орбіті триваліший за більшість людських життів (165 років і 84 роки відповідно).

На задній частині годинника є гравіювання зоряного нічного неба. Поточний час визначається по «кометі», яка обертається навколо циферблата протягом 24 годин. Що цікаво, у годинника є додаткова приємна фішка - власник може вибрати конкретний день, як свій «щасливий день», і під час цієї дати Земля буде рухатися прямо під зіркою, вигравіруваною на сапфіровому склі.

А обійдеться ж дорогоцінна сонячна система, яка прикрашає руку, ні багато ні мало - $ 225 000 !