Goodyear показала концептуальні шини з живим мохом всередині

Компанія Goodyear представила на цьогорічному Міжнародному автосалоні в Женеві вельми цікаву розробку - концептуальні непневматичні покришки під назвою Oxygene. Головна ідея Oxygene полягає в тому, щоб підвищити якість повітря в завантажених мегаполісах. Усередині шини в буквальному сенсі росте живий мох!

В процесі експлуатації покришка завдяки особливій конструкції «втягує» всередину вологу і вуглекислий газ. Далі за рахунок реакції фотосинтезу виробляється кисень, що надходить в навколишній простір.

Власне покришки пропонується створювати методом 3D-друку з порошку, отриманого при переробці старих шин. Покришкам Oxygene не страшні проколи, порізи та інші пошкодження, оскільки в них немає герметичної камери. Це забезпечить тривалий термін служби.

Ще одна особливість новинки - можливість акумулювання енергії, яка генерується в ході реакції фотосинтезу. Ця енергія служить для живлення інтегрованих сенсорів, а також світлової смуги в бічній частині покришки. Смуга може змінювати колір світіння або режим роботи, інформуючи тим самим інших учасників руху про вчинені маневри - скажімо, перестроювання в інший ряд або гальмування.

Зрозуміло, поки Oxygene - це не більше ніж концептуальна розробка. Але не виключено, що деякі із запропонованих ідей в перспективі будуть реалізовані на практиці. А тим часом в інтернет-магазині https://rezina13.com.ua/shiny/vsesezonnye ви можете вигідно замовити якісні всесезонні шини РОСАВА, КАМА, і інших відомих виробників. 

У Женеві Goodyear також вперше продемонструвала прототип шин Goodyear EfficientGrip Performance з технологією Electric Drive для зростаючого ринку електромобілів. Модель, що підвищує ефективність електричних транспортних засобів, буде представлена ​​на європейському ринку в 2019 році.

Проведені Goodyear випробування виявили підвищений знос встановлених на електромобілі шин, побудованих за традиційною технологією. Зниження ресурсу в порівнянні зі звичайним автомобілем може досягати 30% через більш високий крутний момент електродвигуна і додаткового навантаження на осі від важких акумуляторних батарей.

«Посилення обмежень, що стосуються шкідливих викидів, в поєднанні з прагненням послабити залежність від викопних видів палива і стрімким прогресом в області акумуляторних технологій формує ідеальне середовище для розвитку електромобілів, - прокоментував пан Делані. - Зараз ми разом з автовиробниками працюємо над тим, щоб вже в наступному році представити на ринку серійну модель шин, відповідних унікальним вимогам зростаючого сегмента електромобілів».