Незвичайні внутрішні дворики: прикраса і гордість Кордови (Іспанія)

Кожне місто на нашій планеті, не зважаючи на свої розміри і значимість, володіє своєрідною унікальною пам'яткою, візитною карткою. Не виключенням є і розташована у південній частині Іспанії Кордова - древнє місто мудреців-філософів, вчених, поетів, художників і інших творчих людей. А гордістю міста є неповторні внутрішні дворики, де можна зустріти справжні чудові сади.

Квіти завжди займали в житті іспанців особливе місце, але патіо, так називаються ці маленькі оази, дарують людям не тільки свою красу, але і таку бажану прохолоду посеред навіть найспекотнішого дня, адже дуже часто температура тут може підніматися до сорока градусів.

Значимість цих двориків для місцевих жителів настільки велика, що прирівнюються вони до вітальні. А далеко не кожен господар буде радий незваним гостям у себе вдома. Для сторонніх очей святково прибрані дворики доступні лише під час проведення свята, яке називається Патіоз. А щоб побувати на цьому дивовижному дійстві, достатньо замовити в турфірмі Актобе “Поедем” вигідний тур.

Організовує це яскраве міроприємство, починаючи з 1932 року, мерія міста. Стати учасником цього свята може будь-який дворик, головне - відповідати основним критеріям: бути складовою історичної частини міста, достаток квітів, а також правильне їх розташування в кілька рядів. Якщо ж на території дворика буде виявлено хоч одна штучна рослина, то він неодмінно буде дискваліфікований.

Господаря-переможця же, по кожній з двох номінацій: класичний і найсучасніший дворик, чекає грошова винагорода, хоча, як показує практика, учасниками конкурсу стають заможні люди, для яких, в першу чергу, важливий престиж.

Туристам протягом цілого тижня, а саме стільки триває це свято, залишається лише милуватися незвичайними іспанськими двориками, а ось кому пощастить більше, може ще стати активним учасником в процесі їх прикраси.

Цікаво те, що за весь цей час навіть найменші і незначні деталі оздоблення залишаються неушкодженими. Це говорить про те, що відвідувачі, яких налічується тут щодня в кожному дворику не менше трьохсот чоловік, ставляться до цих витворів з таким же трепетом, як і їх господарі.