Поради по експлуатації теплої підлоги

Обігрів підлоги сьогодні вважається вже не розкішшю, а простою побутовою необхідністю. Широке поширення різні системи обігріву підлог отримали у всьому світі в останні 20 - 25 років. Така популярність систем «теплої підлоги» обумовлена ​​насамперед неперевершеною функціональністю і фінансовою доступністю.

Досить довго системи обігріву підлог застосовувалися в основному в тих приміщеннях, де в цьому існувала гостра необхідність - в ванних і вбиралень кімнатах, коридорах. І тільки в 1990-х роках XX століття метод обігріву підлогових покриттів став застосовуватися практично повсюдно - і в нежитлових приміщеннях, і в квартирах.

Опалювальні системи, надійно вмонтовані в підлогу, є не тільки практичними, але і дуже зручними. Обігрівальні елементи повністю приховані від людського погляду, що дозволяє уникнути зіткнення з гарячими поверхнями. Даний вид обігріву підлог гарантує рівномірний і комфортний розподіл температури по всьому приміщенню, що дозволяє уникнути виникнення протягів і вогкості. А в інтернет-магазині et-market.com.ua ви зможете придбати системи “тепла підлога”, а також комплектуючі до неї по найкращій вартості.

Сучасні технології дозволяють сьогодні говорити про існування кількох систем “тепла підлога”:

• кабельний обігрів підлоги;

• водяний обігрів підлоги;

• інфрачервоні плівкові підлоги.

Переваги систем «тепла підлога»

Всі системи «тепла підлога» мають ряд незаперечних переваг у порівнянні з іншими видами опалення приміщень.

- Електричний обігрів підлоги здійснюється за допомогою різних обігрівальних елементів, в якості яких виступають сітки, кабелі, фольга, мати з урахуванням конструкційних особливостей перекриттів і підлог. При цьому обігрівальні системи підлог можуть бути вбудовані в підлогу всіх без винятку конструкцій.

- Системи обігріву підлог відрізняють низькі експлуатаційні витрати. Обігрівальні елементи не вимагають спеціального обслуговування, а термін їх експлуатації складає кілька десятків років.

- Якщо ж відбувається пошкодження обігрівальних елементів, то вони не представляють абсолютно ніякої загрози людині і прилеглим до них конструкцій. У той же час несправність тут же може виявити навіть не фахівець, а простий обиватель.

Загальні рекомендації по експлуатації плівкових підлог

Плівкові інфрачервоні підлоги досить прості в експлуатації і можуть прослужити тривалий час без ремонту і заміни. Для цього необхідно всього лише дотримуватися простих поради по експлуатації системи «тепла підлога».

- Для використання теплих плівкових підлог необхідно включити термостат, встановити необхідну температуру, максимальна межа якої не повинна перевищувати + 50 ° C. Оптимальним температурним режимом вважається +20 - +30 ° C.

- Ні в якому разі не можна закривати теплу підлогу предметами (ковдри, картонні коробки, меблі без ніжок і ін.), так як це перешкоджає ефективному виділенню тепла.

- Якщо Ви відсутні в приміщенні в холодну пору року тривалий час, не слід повністю відключати систему плівкових підлог. Рекомендується встановити систему на її  мінімальний рівень роботи.

- Забороняється порушувати цілісність поверхні інфрачервоної підлоги: свердлити отвори, забивати цвяхи, вкручувати саморізи та ін.

- Якщо на поверхню підлоги потрапила вода або інша рідина в великих кількостях, відразу ж необхідно відключити систему обігріву, ретельно прибрати рідину і добре просушити підлогу.

- Система плівкових підлог не вимагає спеціального догляду. Рекомендується в літній період відключати терморегулятор, що дозволить забезпечити комфортний рівень прохолоди в приміщенні.

- Слід пам’ятати, що при експлуатації плівкової інфрачервоної підлоги в приміщеннях з підвищеною вологістю необхідно максимально уважно і ретельно заізольовати всі без винятку відкриті місця термоплівки, отримані в результаті її відрізки, і зони примикання плівкової підлоги до кабелів мережі живлення. В якості гідро- і електроізолюючих матеріалів рекомендовано застосовувати бітумні і силіконові засоби.