Японці створили «розумний унітаз» за 11 тисяч доларів

Японська компанія TOTO випустила автоматичний унітаз, який незабаром поступить в продаж за ціною в 11 тисяч доларів. Модель Neorest NX2 автоматично відкривається і закривається при наближенні людини. Крім того, в унітаз вбудована система підігріву, фонтан для миття і фен.

Технології - дивна штука. Дуже багато залежить від того, як вони використовуються. Одні допомагають лікувати людей, відправляти супутники на орбіту і робити найскладніші обчислення. Інші - створити «найрозумніший» туалет на планеті з неймовірно широким функціоналом, який при цьому буде оцінюватися дорожче середнього автомобіля. Звичайна людина оцінить це як абсолютно невиправдане марнотратство, адже по посиланню сантехніка львів можна по розумній доступній вартості придбати якісну функціональну сантехніку. Втім, як ми знаємо, існує категорія, у яких, як то кажуть “кури гроші не клюють”. Саме для них кмітливі японці і представили цю розробку.

Що можна купити за 11 тисяч американських доларів? Можна, наприклад, взяти автомобіль. Або витратити цю суму на подорожі. Вкласти її в акції. Всі ці пропозиції тьмяніють у порівнянні з пропозицією купити за ці гроші «найрозумніший» унітаз на планеті, широті функціонала якого позаздрять кращі творіння Apple, Google і  ‎SpaceX. Називається це диво техніки Neorest NX2, і зроблено воно хлопцями з компанії Toto, що спеціалізується на розробці і проектуванні (переважно) предметів сантехніки.

Так що ж уміє робити унітаз Neorest NX2? Коли людина підходить до «розумного бачка», той завчасно дбайливо відкриває кришку перед нею. Коли та «зробить справи» і піде геть, туалет сам опустить кришку. При цьому Neorest NX2 вміє розпізнавати наміри людини в питанні виправлення потреби. Наприклад, для мужчини унітаз може дбайливо підняти ще й стільчик.

Крім цього з унітазом Neorest NX2 більше не буде ніякої необхідності в туалетному папері! Туалет виконає всі її зобов’язання за допомогою струменя води з висувного крана. Після гігієнічного підмивання новинка ще й висушить все струменем теплого повітря. Налаштувати режим роботи можна за допомогою смартфона і спеціального додатку для нього.

Туалет буде піклуватися про свого господаря. Стільчик обладнаний підігрівом і підсвічуванням на випадок використання Neorest NX2 в темряві. І, звичайно ж, унітаз самостійно змиває за людиною і чистить себе теж сам. Після очищення, новинка розпорошить освіжувач повітря. Іншими словами, туалет буде робити все те, що раніше робила людина.