Instagram набирає команду для захисту психологічного здоров’я користувачів

У минулому році вийшов звіт Королівського наукового товариства, в якому Instagram був названий соціальною мережею, яка надає найбільш негативний ефект на психічний стан і самопочуття користувачів. Компанія вирішила виправити це і набрати фахівців, які будуть стежити за ситуацією.

Платформа Instagram допомагає користувачам максимально виразити себе, а скориставшись тут https://goldenweb.ua/raskrutka-instagram/ послугою розкрутки, можна суттєво збільшити кількість підписників, тим самим успішніше продавати свої товари і послуги.

Але в той же час на ній можна зустріти цькування і спотворену репрезентацію зовнішності, через які може виникнути стрес і депресія. Причому ця соціальна мережа згубно впливає на психічний стан молоді сильніше, ніж, наприклад, Facebook, Twitter і YouTube.

Instagram планує розібратися з ситуацією і набирає фахівців в спеціальну «команду захисту самопочуття». «Створення безпечного співтовариства, де всі люди будуть відчувати себе добре - одна з пріоритетних цілей Instagram», - прокоментувала Єва Чень, директор відділу по співпраці з модними брендами в Instagram.

Instagram і психічне здоров’я

Якщо все так, як сказала Чень, то компанії доведеться багато зробити. Дослідники Королівського наукового товариства виявили залежність між Instagram і психічним станом юних користувачок соціальної мережі. Згідно зі звітом, через Instagram у дівчат у віці близько 20 років погіршується ставлення до власного тіла, а користувачок, яким було 25+ завищують очікування з приводу роботи і способу життя.

Крім того, недавнє дослідження британських вчених показало, що дівчатка, які користувалися соціальною мережею в предпідлітковому віці, відчувають себе гірше, ставши підлітками, ніж ті, хто менше сидів на платформі в дитинстві. У 2017 році вийшов фільм про шкоду залежності від таких соцмереж, як Instagram, під назвою «Інгрід їде на Захід». Картина являє собою чорну комедію про психологічні наслідки життя в епоху Селфі.

Представник Instagram повідомив, що за останній рік компанія «переоцінила свої пріоритети» і представила ряд функцій для підтримки позитивної віртуальної спільноти. В основному, це засоби модерації, наприклад, фільтр образів, який автоматично приховує неприйнятні коментарі (не видаляючи їх). Причому користувачі можуть створювати власні фільтри, що приховують небажаний контент в коментарях. У Instagram також є відділи, які обробляють анонімні скарги на публікації, чиїм авторам, можливо, потрібна психологічна допомога. Співробітники майданчика повідомляють про такі випадки до відповідних організацій, які допомагають користувачам.

Instagram поки не прокоментувала, наскільки успішними виявилися нові заходи і якими метриками вона користувалася для оцінки їх ефективності. Однак поки що платформа проігнорувала рекомендації, викладені в звіті Королівського наукового товариства. Наприклад, вчені радили показувати спеціальні повідомлення, якщо користувач настільки часто користується соціальною мережею, що це «може негативно вплинути» на його стан. Дослідники також закликали соціальну мережу позначати оброблені фотографії «невеликою іконкою або водяним знаком», щоб у молодих людей (і особливо дівчат) не складалося хибне враження про зовнішність зображених на фото людей.

Незрозуміло, хто саме буде працювати в спеціальній команді Instagram - чи будуть в ній психологи, соціальні працівники, вчені або тільки технічні фахівці. Цілі і методики команди також поки тримаються в таємниці. Instagram активно набирає людей, і поки відомо тільки, що вона взяла в команду Аміта Ранадіве, який стане директором по продукту в відділі, чия мета - «боротися зі спамом і образами» на платформі.