Робот-подушка Somnox допоможе добре виспатися

Здоровий і якісний сон - невід'ємна частина нашого життя, він важливий не тільки для прекрасного самопочуття і гарного настрою, а й для здорового вигляду людини. Тому, як до будь-якого важливого явища, до процесу сну необхідно підходити з великою увагою і грамотністю.

При цьому однією з найбільш поширених проблем серед зайнятих людей є недолік і розлади сну, який став в наші дні чи не епідемією. Всього кілька ночей поганого сну можуть серйозно розхитати психіку людини, привівши до зростання рівня тривожності, негативних реакцій і навіть виникнення ознак психозу. Причому розірвати це порочне коло складно: стрес не дає виспатися, а через поганий сон організм не може боротися зі стресом. Хороша якісна постільна білизна - ось що врятує від безсоння, тому не варто зволікати, і завітати в інтернет-магазин DOMSKY де ви зможете придбати якісні ковдри, пледи, подушки, комплекти білизни. 

А ще виправити цю ситуацію, і допомогти вам швидко потрапити в солодке царство Морфея допоможе робот для сну Somnox, розроблений компанією TU Delft. М’який інноваційний пристрій, що нагадує на вигляд фасолину, допомагає розслабитися і швидше заснути. Терапевтичний ефект досягається в основному за рахунок зміни розмірів Somnox, який постійно стискається і розширюється в заспокійливому ритмі. Це сприяє тому, що людина, обіймаючи подушку, підсвідомо налаштовує своє дихання під ритм її роботи. Принаймні, саме так описують роботу пристрою його творці. На додаток до ритмічних рухів, технологічна новинка вміє відтворювати різні звуки на зразок стуку серця, колискової або інструкцій для медитації.

До всього іншого, розробники подбали і про приємне пробудження. Завдяки вбудованим світлодіодам пристрій починає м’яко світитися в міру наближення ранку, допомагаючи користувачеві прокинутися. В майбутньому творці планують також додати функцію трекінгу сну (відстеження тривалості і якості сну). Режим роботи Somnox налаштовується за допомогою спеціального додатку, розробленого для власників гаджетів з Android і iOS. Днем розумну подушку потрібно ставити на зарядку.

Революційний винахід можна буде придбати за ціною близько 500 євро в липні цього року. Ціна не маленька, але, погодьтеся, роль цієї покупки велика, особливо для людей, які мають проблеми зі сном.