Хіджама: панацея від усіх недуг?

Останнім часом можна часто зіткнутися з досі незнайомим багатьом з нас словом «хіджама»: реклама в соціальних мережах, оголошення по місту. Що це таке, які міфи і користь несе в собі ця процедура?

Суть процедури

Як з’ясувалося, хіджама - один з найдавніших методів лікування різних хвороб і недуг, до якого вдавалися ще до нашої ери. Основою процедури є кровопускання - виведення з організму так званої «брудної» крові. Операція провокує стресову ситуацію, змушуючи організм включати відповідні механізми і відновлювати втрачену кількість крові.

Людська кров має властивість застоюватися. Довго перебуваючи без руху, вона старіє, втрачає свої початкові якості і вбирає в себе всі негативні наслідки неправильного харчування, стресів, брудної води і повітря. Хіджама ж якраз направлена ​​на виведення з організму тієї самої застояної крові, що сприятливо впливає на загальне самопочуття людини і допомагає позбутися від різних хвороб. Робити хіджаму можна на будь-які частини тіла, але, як правило, її виробляють на спині або на потилиці.

Технологія

На першому етапі на тіло людини ставляться спеціальні банки, і за допомогою вакуумного міні-насоса звідти викачується повітря. Коли шкіра наллє кров’ю і придбає червоний колір, банки знімаються. Потім лезом, голкою або скальпелем на місці утворених гематом робляться неглибокі, ледве видні оку насічки. Після цього знову ставиться банку і запускається процес висмоктування застояної капілярної крові. Після виведення необхідної кількості «брудної» рідини рани дезінфікують. Вся процедура займає близько 10-15 хвилин. А скористатися послугою хіджама в Києві пропонує оздоровчий центр Marion.

Як стверджують прихильники даного методу нетрадиційної медицини, хіджама - це універсальне лікування, і за допомогою неї можна лікувати практично будь-які хвороби. В основному ж люди приходять з підвищеним тиском, остеохондрозом, головними болями, внутрішньочерепних тиском і вегето-судинну дистонію. Дуже часто звертаються з болями в суглобах, болями після сильних ударів і переломів.

Чому це допомагає?

Компоненти крові - еритроцити, лейкоцити, тромбоцити - мають властивість вимирати через певний час, що призводить до забруднення крові. Очисні органи не здатні очищати всю кров, і якась її частина залишається «брудною». В ході проведення хіджами викачується з організму ця сама «брудна» кров, а на її місці появляється вже нова, чиста, збагачена киснем кров. Тим самим організм очищається, і через це відбуваються поліпшення стану здоров’я.

Однієї-двох процедур не завжди буває достатньо, часом потрібно зробити п’ять, шість. Наприклад, якщо людину мучать хронічні захворювання, такі як гепатит, діабет та інші, то їй потрібне тривале лікування, і до того ж не однієї хіджамою, а в комплексі з медикаментозним лікуванням. Якщо ж, наприклад, мучить якась ниюча біль в спині, плечі або головний біль, то нерідко буває так, що вже після першої процедури людині стає помітно краще.

Наскільки процедура болюча?

Залежить від больового пороку людини. 70-80% людей не відчувають ніякого болю. Ті, у кого низький больовий поріг, відчувають біль трохи сильніше, ніж від укусу комара.

Які є протипоказання?

Є деякі захворювання, при яких не слід проводити хіджаму або робити її з обережністю. Наприклад, при цукровому діабеті потрібно робити неглибокі надрізи, тому що у таких пацієнтів буває погане загоєння, а при анемії (малокрів’я) потрібно ставити одну-дві банки і уважно стежити за станом пацієнта.

Взагалі, якщо робити хіджаму правильно,  то протипоказань практично немає. Проблема в тому, що деякі роблять глибокі насічки і викачують занадто багато крові, через що пацієнтові може стати погано.