Реєстрація ФОП: плюси і “підводні камені”

Райдужна перспектива відкриття власного бізнесу, заснованого на реєстрації ФОП (Фізична особа підприємець) в територіальному відділенні податкової служби, часто стикається з часом непереборними труднощами і реаліями сьогодення вітчизняного бізнесу. Щоб допомогти розібратися в хитросплетіннях законодавчих актів, нормативних документів та вимоги щодо комерсантів, перерахуємо основні плюси, доступні бізнесменам на етапі становлення новоспеченого підприємства, і "підводні камені", що зустрічаються на шляху до фінансово забезпеченого майбутнього .

Інформація про останні допоможе уникнути серйозних проблем і надмірних витрат, пов’язаних з виплатою штрафів за несвоєчасну здачу бухгалтерської звітності або невірний розрахунок податків. До речі, по посиланню http://bizlaw-agent.com/registraciya-spd-v-odesse/ ви дізнаєтесь як швидко, грамотно і без лишніх переплат можна в Одесі зареєструвати СПД.

Розгляд перспективи відкриття фірми на фізичну особу почнемо з перерахування основних плюсів застосування даної правової форми економічної діяльності.

Переваги

Головні переваги реєстрації ФОП у порівнянні з відкриттям “Товариства з обмеженою відповідальністю” (ТОВ) визначаються відмінною від утворення повноцінної юридичної особи правовою формою забезпечення роботи підприємства, заснованого на наділення фізособи можливістю застосовувати бізнес-інструменти - укладати договори з іншими учасниками ринку, займатися наданням послуг або продажем товарів. При цьому ступінь відповідальності за вироблені в процесі комерційної діяльності кроки в порівнянні з іншими формами утворення компаній істотно відрізняється. Однак список придбаних плюсів реєстрації ФОП забезпечує серйозний перевагу в ході обговорення перспективи започаткування власної справи без подачі документів на відкриття ТОВ. Перерахуємо їх.

Переваги ФОП:

- низький розмір штрафів;

- низьке держмито;

- свобода в розподілі доходів;

- спрощена ліквідація;

- звільнення від сплати майнового податку на використовуване майно;

- можливість працювати без відкриття банківського рахунку;

- можливість вести діяльність без атрибутів юрособи - печатки, штампа, статуту;

- робота по схемі єдиного податку.

Знижені в порівнянні з “колегами по цеху” штрафні виплати і розмір держмита допомагають мінімізувати витрати початківця бізнесмена на запуск комерційного підприємства - для проходження реєстраційних процедур потрібно мінімальна сума первинних вкладень. У плюси варто записати і значно більш просту процедуру ліквідації фірми - набір документів, що подаються скорочується в кілька разів, а необхідність формувати ліквідаційну комісію повністю відпадає.

Інший “смачний” плюс - свобода самостійно розпоряджатися грошима, що надійшли в формі доходів без повідомлення “податківців” про понесені витрати.

”Підводні камені”

Крім позитивних аспектів бажаючим зареєструвати ФОП громадянам доводиться стикатися і з серйозними перешкодами, що спонукають задуматися про перехід на іншу правову форму роботи на споживчому ринку. Відзначимо основні “підводні камені” відкриття ФОП, існування яких власнику фірми доведеться враховувати при плануванні своїх кроків і дій.

Отже, підприємці:

- ризикують власним майном;

- оплачують внески до Пенсійного фонду весь термін існування підприємства;

- позбавляються права продажу алкогольної продукції, надання туристичних послуг та ін .;

- не можуть зараховувати понесені раніше збитки для зменшення розміру отриманого прибутку;

Знання цієї інформації і розуміння особливостей перерахованих мінусів, з легкістю перетворюються в переваги при грамотному підході до улюбленої справи, допоможе позбутися від загрози настання фінансових наслідків від здійснення непродуманих і суперечливим нормативним документам кроків. Грамотним плануванням і професійним веденням бухгалтерського обліку підприємець, яким володіє фірмою цілком може зайнятися самостійно, що забезпечать безхмарне майбутнє бізнесу навіть з урахуванням зазначених в цьому матеріалі перешкод.