На замітку господиням: догляд за мікрохвильовкою

Сьогодні мікрохвильовка є у кожної другої господині. Але те, що догляд за СВЧ-піччю має свої особливості, знають далеко не всі.

Мікрохвильові печі щодо інших видів техніки є досить простими пристроями, однак і вони схильні до поломок, особливо якщо неправильно експлуатуються. Можна, звичайно, придбати тут https://master-plus.co.ua/ якісні запчастини до мікрохвильовки і самотужки, або скориставшись послугами досвідчених майстрів усунути несправність. Втім, уникнути їх допоможуть кілька простих правил:

- Встановлюючи мікрохвильовку, забезпечте їй рівну тверду поверхню, розташовану не менше ніж на 0,85 м від підлоги.

- Для правильної вентиляції не присувайте пічку впритул до стіни - інтервал між задньою поверхнею і вертикальною перешкодою повинен становити мінімум 10 см.

- Намагайтеся тримати СВЧ-піч подалі від холодильних і морозильних камер. Якщо кухня маленька, то забезпечте відстань цим «сусідам» хоча б в півметра.

- Не тримайте мікрохвильовку близько до духовки і пароварки - вона теж не шанує таке сусідство.

Слабкі сторони печі

Щоб СВЧ-піч служила довго, не випробовуйте її на міцність продуктами і предметами, «спілкування» з якими їй протипоказано. А це - неочищені яйця, метал і позолота на посуді. До того ж не треба забувати що:

- Робота пічки «вхолосту», без їжі всередині, скорочує термін експлуатації.

- Для розігріву малої кількості продуктів бажано поставити в пічній шафі стакан води.

- Порожню пічку захлопуйте до клацання - провітрювати її не потрібно.

- Виконайте інструкції при приготуванні страв.

- Не ставте в мікрохвильову піч щільно закриті контейнери, не сушіть і не нагрівайте там посуд, не стерилізуйте банки і пляшки.

- Краще готувати і гріти супи на плиті, а не в СВЧ-печі - зайва волога їй шкодить.

Чищення мікрохвильовки

Щоб прилад служив без перебою, необхідно своєчасно і правильно його очищати. Тут теж є свої правила

- У кожної мікрохвильовки своє покриття. Головне, не пошкодити його, щоб туди не забивався жир. Тому небажано використовувати для чищення емалі, а також покриття з нержавіючої сталі і тефлону абразивні речовини.

- Щоб не “потіти” над товстими шарами жиру, протирайте стінки СВЧ- помічниці після кожного підігріву їжі. А ще краще накривайте їжу нещільною кришкою. Тоді жир не буде розбризкуватися.

- При митті мікрохвильовки стежте, щоб волога не потрапила у вентиляційні отвори.

- Усунути сторонні запахи в СВЧ-печі допоможе звичайна вода з скибочкою лимона - просто поставте склянку з рідиною всередину і прокип’ятіть на повний цикл підігріву.

- У сучасних апаратах є функція очищення парою. Якщо у вашому агрегаті такої немає, то скористайтеся попередньою порадою - таким чином, ви м’яко розчините жир без використання отруйних хімічних речовин.