PowerRay - підводний дрон для рибалок, який забезпечить першокласний улов

Високотехнологічні електронні інновації асимілюються практично у всі сфери людської життєдіяльності. Нещодавно і рибалки отримали у своє розпорядження розумного електронного помічника. Розроблено підводний безпілотний апарат, здатний занурюватися на глибину до 70 метрів, вести фото- відеозйомку, радаром виявляти косяки і заманювати рибу на гачок.

рыболовный интернет магазин

Сучасні рибалки вже зараз отримали можливість долучитися до світу високих технологій. Причому робити це вони зможуть не відриваючись від свого основного хобі, навіть навпаки - представлений на всесвітній виставці інновацій CES 2018 девайс допоможе забезпечити не тільки захоплюючу риболовлю, але і першокласний улов. А все завдяки китайській компанії PowerVision Robot, відомій декількома моделями оригінальних дронів (одним з яких стало «літаюче яйце» PowerEgg, про яке ми писали раніше). Саме вона  показала досить цікаву новинку під назвою PowerRay.

Компактний безпілотник, який виглядає як мініатюрний підводний човен, допоможе вивудити рибу, здатний вести зйомку з роздільною здатністю 4K і транслювати її з роздільною здатністю Full HD на iOS / Android смартфон або планшет в режимі реального часу за допомогою вбудованої 12-мегапіксельної камери з оглядом 100 градусів.

Напханий електронікою PowerRay здатний занурюватися на глибину до 30 метрів, за допомогою гідролокатора виявляти рибу на відстані 40 метрів під собою і занурюватися на цю додаткову глибину (тобто всього 70 метрів) з точністю до 10 сантиметрів. При цьому час його автономної роботи складає до чотирьох годин.

Максимальна відстань, на якій дрон транслює зображення, - 80 метрів. За допомогою сонара дрон-нирець визначає розміщення риби і починає її приваблювати до гачка світловими принадами. Власник PowerVision також може спостерігати за процесом через окуляри віртуальної реальності і контролювати рухи гаджета нахилами голови. Крім цього, на смартфон користувача надходять оповіщення про наближення риби, чи інших підводних об’єктів.

Попередні замовлення на PowerRay відкрито на сайті компанії 27 лютого, дата початку продажів і ціна поки не повідомляються.