Бурштин - прикраси які лікують

Естетичні характеристики мінералів і напівкоштовних каменів широко відомі. Багато з них володіють цілющими і магічними властивостями. Але на першому місці стоїть камінь, який був відомий десятки тисяч років тому - бурштин.

Бурштин - один з перших каменів, які люди почали використовувати для виготовлення прикрас. Цьому є три основні причини.

По-перше, вважається, що бурштин - магічний камінь. У всіх народів і в усі часи біжутерія з бурштину символізувала щось позитивне, носити цей сонячний камінь належало в якості амулета. Наприклад, в епоху Відродження бурштин називали захисником влади і могутності, його дарували особам з вищого світу. Не тільки біжутерія з бурштину користувалася популярністю, нею прикрашали корони і шкатулки, робили вишукані картини і настінні панно.

Стародавні греки вважали, що сонячний камінь - це сльози, які виплакали по Фаетону, синові Сонця. Араби розповідали, що це - скам’яніла роса. Німці називають бурштин «Берштейн», що означає «палаючий камінь», ця назва походить через його унікальну властивісь - горіти у вогні. У Древній Русі бурштин мав ім’я «латирь-камінь», біжутерія з нього нібито дарувала безсмертя. Сьогодні багато забобон канули в минуле, проте, багато хто воліє бурштин саме тому, що він захищає від пристріту.

Друга корисна якість, яким володіє біжутерія з бурштину - дивовижні лікувальні властивості. У цьому сонячному камені виявлено понад 40 сполук, що позитивно  впливають на наш організм. Втім слід знати, що такими властивостями володіє тільки необроблений, тобто неперелавлений бурштин (шліфовка допускається).

Янтарна кислота не використовується для приготування ліків, проте, доведено, що це чудовий природний біостимулятор. Він зміцнює серцевий м’яз і благотворно впливає на серцево-судинну систему, заспокійливий ефект бурштину позитивно позначається на дії центральної нервової системи. Будь-яка біжутерія з бурштину корисна для організму: браслети захистять від гіпертонії, а намисто - від головного болю. Крім того, сонячний камінь запобігає розвитку ракових пухлин, використовується для лікування селезінки і щитовидної залози. Дим від палаючого бурштину (запах приємний, трохи схожий на гвоздику) корисний для хворих на астму.

І, нарешті, прикраси з бурштину надзвичайно красиві! У цьому можна переконатись, відвідавши сайт https://yantar.in.ua/blog компанії “Янтар Полісся”. Напевно, це єдиний камінь, який підходить абсолютно всім: брюнеткам і блондинкам, юним леді і дамам бальзаківського віку.

Традиційно вважається, що біжутерія з цього матеріалу золотистого відтінку (від жовтих до темно-коричневих), насправді бурштин має кілька десятків кольорів: білий, чорний червоний, блакитний і зелений. Єдина складність, з якою ви можете зіткнутися, купуючи біжутерію з бурштину - як розпізнати підробку? На жаль, сьогодні це не рідкість. Втім існує перевірений простий метод: приготуйте розчин з води і солі, справжній бурштин в такий воді не потоне, підроблене ж скло відразу піде на дно.