Як вибрати спеціаліста для SEO-розкрутки сайту

У власника будь-якого ресурсу (незалежно від тематики) рано чи пізно виникає потреба в рекламі і залученні відвідувачів. Пошукова оптимізація - найнадійніший і найефективніший спосіб досягнення результату. Він працює не відразу, зате в довгостроковій перспективі забезпечує відмінні показники. А доручити цю справу слід досвідченим і добросовісним фахівцям в області SEO

Вибираємо SEO-підрядника

Процес вибору підрядника робіт по пошуковому просуванню починається з пошуку відповідального кандидата з хорошим досвідом роботи. Бажано, щоб ще і з рекомендаціями знайомих.
 
Ви повинні хоча б трохи перестрахуватися і знайти людину або компанію, яка не просто візьме гроші, але і принесе користь вашому бізнесу. Тому варто звертати увагу на такі моменти при пошуку:
 
- Стаж роботи. Середній термін, за який можна отримати достатній досвід, - близько трьох років.
 
- Портфоліо. Ось тут можуть бути заковики. Мало того, що існує ймовірність зустріти в портфоліо роботи, які фахівець не один виконував (а може і зовсім не він виконував), так можлива ситуація, коли результати робіт і показати не можна. Останнім часом компанії часто «балуються» підписанням договорів про нерозголошення з фахівцями, які працюють над проектами. Ці договори мають на увазі виплату великої суми, якщо оптимізатор назве сайт або інші дані про підопічні ресурси. У таких випадках зрозумійте це і зверніть увагу на інші показники якості роботи.
 
- Скільки інформації про фахівця / компанії в мережі. Якщо зараз легко знайти дані про склад атмосфери на Марсі, тоді чому не можна знайти докладні відомості про тих, хто більшу частину часу проводить в інтернеті? Шукайте профілі на тематичних форумах, фріланс-біржах, сайтах. Дивіться, як людина спілкується, які про неї відгуки пишуть.

Досвідчені спеціалісти компанії ideadigital.agency відповідають всім переліченим вимогам, тому можете не сумніватися - розкрутка вашого сайту буде в надійних руках!

Як прорахувати SEO-бюджет?

Питання бюджету для просування сайту в пошуку, зі зрозумілих причин, хвилює замовників більше, ніж виконавців. Але не все так просто.
 
Якщо ви зменшуєте бюджет, щоб не страждала ефективність, то підрядник збільшить його з тієї ж причини. З боку пошукового оптимізатора збільшення бюджету до оптимального розміру - обґрунтовано. На відміну від контекстної реклами, де, заплативши 50 $, ви отримаєте такі-сякі переходи на сайт, в SEO це трохи інакше. А з урахуванням очікувань наших підприємців - все зовсім інакше.
 
Адже як буває? Власник бізнесу бажає результату. І не просто результату, а побачити його швидко. І це «швидко» вимірюється в рамках одного-двох місяців. В сьогоднішніх реаліях агресивне просування проектів в пошуку дуже загрожує санкціями пошукових систем, з яких ви будете довго вибиратися, проклинаючи оптимізаторів, які таке допустили. Але це і є результат швидкої роботи за невеликі гроші - seo-фахівець змушений нарощувати дешеву кількість посилань в короткі терміни, щоб показати зростання позицій сайту і задобрити ваш апетит. Який вихід з цієї ситуації?

Визначте для початку свій максимальний бюджет, який ви готові витратити на SEO. Дізнайтеся який оптимальний бюджет пропонує вам пошуковий оптимізатор (можете не називати свої цифри). Якщо пропозиція фахівця здається занадто дорогою, постарайтеся дізнатися причини такого великого бюджету і домовитися про можливість його зниження.
 
Якщо такої можливості немає або вона загрожує проблемами, описаними вище, тоді просто відкладіть поки цей вид робіт до кращих часів.

За чим може і повинен стежити замовник SEO?
 
Не бійтеся просити у підрядників більше інформації про процес просування вашого сайту. Зрештою, ви заплатили гроші і маєте право знати, куди вони витрачаються.
 
Сумлінні підрядники легко нададуть вам доступи до:
 
- сервісу відстеження позицій сайту;
 
- системі веб-аналітики (якщо у вас ще немає доступів до неї);
 
- біржі, де закуповуються посилання на ваш сайт;
 
Цих даних вже досить, щоб ви, як власник бізнесу, відчували, що вас не обманюють і витрачають гроші за призначенням