10 порад, як знайти дешеві авіаквитки

Як і де купити дешеві авіаквитки? Це питання задають собі всі, хто вирушає подорожувати більш-менш далеко. Для цього достатньо знати деякі основні моменти, які допоможуть придбати бажаний квиток без зайвого клопоту.

В купівлі авіаквитків існує безліч нюансів, але є основні моменти, знаючи які можна істотно заощадити. Про них нижче:

Час подорожі

У високий сезон і в новорічні свята квитки завжди дорожчі, тому бажано вибирати інший час для дешевих подорожей. Зате в несезон можна полетіти дуже бюджетно. Наприклад, вважається, що в Таїланді влітку несезон (хоч це і не зовсім так), і квитки з України продаються за 3000-4000 грн в одну сторону! Пасажирів мало, і авіакомпанії змушені знижувати вартість.

Час покупки

Купуйте квитки заздалегідь (за кілька місяців) до польоту. Природно, що найдешевші місця купують в першу чергу, і чим ближче час вильоту, тим дорожчий авіаквиток. Оптимально - купувати за 3-4 місяці, хоча для різних випадків по різному, але моніторити треба заздалегідь.

Сусідні числа

Спробуйте пошукати квитки на сусідні числа. На різні дати різна вартість, і зрушення на один день може заощадити до 50%! Для зручності на пошукових системах є календар низьких цін, де відразу можна подивитися і проаналізувати ціни на будь-який день тижня або місяця.

Сусідні міста

Подивіться ціну перельоту в сусідні міста. Прилетите, а там вже доберетеся наземним транспортом. Зазвичай перельоти між великими мегаполісами / столицями дешевші, ніж між дрібними населеними пунктами. Також можна спробувати змінити місто вильоту на будь-який найближчий, цілком ймовірно, виявиться дешевше. На Skyscanner є чудова функція, коли ставиш в графі вильоту «всюди» і дивишся, які найдешевші є квитки з твого або сусіднього міста. Іноді знаходяться просто казкові варіанти!

«Туди» чи «туди-назад»?

Квитки туди-назад, оформлені в одному замовленні, дешевші, ніж квитки, куплені окремо. У меншій мірі це відноситься до авіакомпаній-лоукостерів.

Прямий чи стикувальний рейс

Переліт з пересадкою або стикуванням часто дешевше прямого. Наприклад, в Таїланд народ літає дешево зі стикуванням в країнах Перської затоки, авіакомпаніями Emirates і Qatar Airways. Тут треба уважно дивитися, скільки доведеться чекати в аеропорту пересадки, щоб не було несподіванкою.

Підписка на зниження ціни

Підпишіться на розсилку акцій і розпродажів авіаквитків від авіакомпаній. Тут теж є свої нюанси: квитки по акціях бувають безповоротні, і продаються заздалегідь. Це ще один аргумент планувати поїздку за кілька місяців, і стежити за цінами на обраний напрям. Також можна підписатися на цікаві для конкретні напрямки, і як тільки ціна знизиться, пошуковик відразу надішле повідомлення.

Гарячі авіаквитки

Туроператори заздалегідь викуповують блоки місць в літаках (адже тури йдуть разом з перельотом), і якщо тури не розкуповуються, починають продавати квитки за собівартістю. Ціна таких авіаквитків може бути дуже низькою, причому тим нижчою, чим ближче час вильоту. Спосіб, звичайно, ризикований і підійде тим, хто не скований тимчасовими рамками, має візу (для візових країн) і готовий летіти хоч сьогодні-завтра.

Мобільні додатки

Не секрет, що мобільні пристрої міцно увійшли в наше життя, і їх частка збільшується. Зручно, коли пошуковик дешевих авіаквитків завжди під рукою - для цього у Aviasales є мобільні додатки для Adroid (скачати) і для iPhone (скачати).

Самый выгодный чартер в Корфу можно посмотреть и приобрести в режиме онлайн на сайте компании Oneaero-GoCharter.