Як облаштувати маленьку кухню

Для багатьох господинь маленька кухня - справжня проблема: банки з крупами і макаронами раз у раз норовлять впасти і розбитися, сковорідки ледь поміщаються до шухляди, а з важкої шафи ні-ні та й випаде чашка або тарілка.

Якщо за розмірами ваша кухня не дотягує не лише до залу Версаля, але і до обідньої кімнати ваших друзів, у вас є два варіанти: залишити все як є або, по-новому все облаштувати. Щодо останнього, то у цьому випадку, насамперед потрібно придбати тут https://imebl.kiev.ua/ чудові кухонні кутки, а далі скористатися порадами експертів.

Кольорові рішення на кухні. Колірна гамма

Не знаєте, як облаштувати маленьку кухню? Ось вам перша порада: почніть зі стін і дверей, точніше, з їх кольору. Правильне колірне рішення - важливий крок на шляху до успіху в облаштуванні будь-якого приміщення. Справжні рятівники власників невеликих кухонь - світлі тони: білий, бежевий, молочний, м’ятний, кремовий, ніжно-блакитний і колір слонової кістки. Ці відтінки нібито розсовують стіни і розширюють простір.

Ви можете обмежитися одним кольором або використовувати кілька відтінків, що гармоніюють один з одним. А ось від темних, контрастних і візерункових стін, що стискають простір, при облаштуванні невеликої кухні доведеться відмовитися. Пам’ятайте про важливе правило: перш ніж фарбувати всю площу приміщення будь-якою фарбою, протестуйте її на невеликій ділянці. Цілком ймовірно, вживу вона буде виглядати зовсім не так, як на картинці.

Двері на маленькій кухні можна і зовсім прибрати, з’єднавши її з вітальні. Хочете залишити простір розмежованим? Розгляньте варіант установки розсувних дверей, які збігаються за кольором з кольором стін.

Оформлення підлоги

Продумуючи дизайн приміщення, не забувайте про підлогове покриття. Підлога, як і стіни, може бути витримана в світлих тонах. У такому випадку вся кімната буде виконана в популярному скандинавському стилі. Певні візерунки на підлогові покриття - наприклад, горизонтальні смуги і звивисті лінії - також розширюють простір: вони тягнуться від однієї стіни до іншої, ніби розтягуючи кімнату. Чергуйте темні і світлі кольори, щоб домогтися максимального ефекту. Якщо ви не плануєте змінювати підлогове покриття, збільшити маленьку кухню допомагає і смугастий палас.

Глянцевий блиск

Хочете зробити маленьку кухню більшою? Додайте на стіні велике дзеркало або встановіть дзеркальний кухонний фартух. Глянцеві і світловідбиваючі поверхні, такі як керамічна плитка, мармурові стільниці та хромовані металеві елементи, грають зі світлом, надаючи площі об’єм. Це ж стосується і скляних банок з металевими кришками, які можна виставити на полицях.

Як правильно організувати освітлення на кухні?

Маленька кухня повинна бути залита світлом. Пощастило, якщо ваша квартира може похвалитися великими вікнами, що виходять на сонячну сторону, але, на жаль, в більшості випадків справи йдуть з точністю до навпаки.

Як впустити до кімнати максимум світла? Для початку відмовтеся від щільних штор, що перегороджують шлях сонячним променям. Замість них прикрийте вікна світлими фіранками з легкої тканини, тюлем або римськими шторами. Не забувайте і про джерела штучного світла: точкові світильники і вбудовані в меблі світлодіоди. Підберіть максимально велику люстру, витриману в строгому стилі. Вона не повинна бути оригінальною: головне її завдання - добре освітлювати приміщення, не залишаючи темних кутів. Додайте додаткові світильники на стіні біля робочої зони та біля обіднього столу.

Багатофункціональні меблі

На маленькій затишній кухні не знайдеться місця для масивних і важких меблів: вони займуть дорогоцінний простір, будуть виглядати грубо і непоказно. Замість них можна вибрати легкі меблі з пластика і скла. Перш за все це стосується столів. Столики з закругленими кутами здаються меншими, ніж вони є, а складні стільці, розсувні столи і мобільні столики на колесах значно заощадять простір - в разі чого їх можна просто-напросто прибрати. Вибирайте прості лінії: витіюваті деталі на маленькій кухні недоречні.

Підвісні шафи в тон стін

Якщо у вас маленька кухня, вам не обійтися без підвісних шаф. Найдоречніше виглядатимуть шафки, колір яких підходить до кольору стін - так кімната буде здаватися більшою. У бічних підставках і на гачках, прикріплених до дверцят, можна зберігати пакети, фольгу, пекарські папір, кришки, обробні дошки та інші аксесуари.