Основи правильного догляду за срібними прикрасами

Срібні ювелірні вироби виготовляють зі срібла з додаванням міді. І той, і інший метал з часом темніють і втрачають свій привабливий вигляд. Однак процес потемніння можна уповільнити, а регулярний догляд буде знову і знову повертати срібні прикраси до первозданної краси. Як правильно носити, зберігати і чистити срібло?

Догляд і зберігання

Чорний наліт на поверхні виробів з срібла є, здебільшого, сульфідом срібла. Щоб захистити срібло від сульфідної корозії потрібно оберігати прикраси від впливу вологи, високих температур, гуми, паперу та бавовни. Також не варто залишати на собі прикраси зі срібла на ніч, при користуванні косметикою та побутовою хімією.

Знявши срібло, потрібно насухо протерти його м’якою тканиною, покласти в пакет з поліетилену і максимально видалити з нього повітря. Це необхідно тому, що срібло чорніє і просто при контакті з повітрям, навіть без впливів додаткових хімічних речовин. Кожну прикрасу краще зберігати окремо одну від одної в прохолодному темному сухому місці. Якщо ж вологість висока, то в пакет до прикраси можна покласти шматочок сілікогелю, головне переконатися в тому, що виріб не буде падати і не пошкодиться.

Чищення срібла в домашніх умовах

Вироби з срібла потрібно чистити не рідше разу на місяць; знімаючи, слід кожен раз протирати їх фланеллю. При чищенні не можна використовувати грубі губки і щітки, пісок, абразивні речовини, в тому числі пральний порошок.

Для чищення срібла часто використовуються різні перевірені методи: сода розведена водою до стану пасти, зубний порошок, водяний розчин нашатирного спирту (1 частина нашатирю на 10 частин води), 3% розчин перекису водню, 6% розчин оцту.

Однак якщо ви не впевнені в точному складі сплаву для ваших срібних прикрас, а також якщо виріб має вставки інших металів або каміння, то краще утриматися від експериментів і чистити срібло спеціальними засобами, а ще краще - в ювелірних майстернях.

Бажаєте завжди виглядати стильно і привабливо? Інтернет-магазин https://goldandsilver.com.ua/serebrianye-sergi/ пропонує вишукані срібні сережки, а також велике різноманіття інших чудових ювелірних виробів.