Suzuki e-Survivor: бачення позашляховика майбутнього від інженерів Suzuki

Компанія Suzuki славиться своїми позашляховиками: незважаючи на крихітний розмір, "повнопривідники" Samurai і Jimny - це справжні «пройдисвіти» з рамою, нерозрізними мостами і заниженою передачею. Але чи виживуть такі машини в епоху електромобілів і безпілотників?

У фірмі вирішили пофантазувати на тему позашляховика майбутнього і підготували до минулорічного автосалону в Токіо концепт-кар Suzuki e-Survivor. Він теж побудований навколо лонжеронної рами, а мости, судячи з фотографій, - портальної конструкції.

Судячи з усього, концепт-кар Suzuki e-Survivor дає уявлення про те, як еволюціонуватимуть позашляховики японської марки до 2030 року. Дизайнери явно надихалися армійським позашляховиком Suzuki серії LJ сімдесятих років: у них підглянуті решітка з вертикальними прутами на передку, найпростіший кузов без даху і чисто символічні крила.

Особливість Suzuki e-Survivor - дизайн і розміри. Автомобіль виглядає футуристично, а його дорожньому просвіту можуть позаздрити навіть Mercedes-Benz G-Class. При цьому машина отримала відкритий верх, великі, колісні арки і прозорі двері.

У салоні Suzuki e-Survivor - вбудований в кермо дисплей, величезна цифрова приладова панель у всю ширину і навіть голографічний проекторор. Оснащення електронікою тут за останньою модою. Під лобовим склом - величезний монітор, в центрі передньої панелі - «кришталева куля», здатна працювати в режимі креномір, плюс ще один екран в ступиці керма. На асфальтових дорогах Suzuki e-Survivor повинен переходити в автопілотні режим: тоді селектор на центральному тунелі і аналоговий спідометр прибираються, а фонове підсвічування стає зеленим.

Цей позашляховик - електромобіль. Кожне колесо приводить окремим електродвигуном, змонтованим всередині моста. Звучить надто фантастично? Тим часом незалежне управління тягою на кожному колесі дозволить витворяти на бездоріжжі дивовижні речі! І японці пофантазувати на цю тему: водій може незалежно контролювати тягу лівих і правих коліс підрульовими пелюстками і також незалежно пригальмовувати колеса кожного борту за допомогою кнопок на кермі. А миттєві показники тяги на кожному з коліс виводяться на мониторчик в ступиці керма.

Але все це поки лише фантазії. На стенді токійського автосалону Suzuki e-Survivor постав у вигляді макету без начинки. А повністю діючий прототип можуть взагалі не побудувати.

На сайті suzuki.kh.ua  ви дізнаєтесь про діяльність офіційного дилера SUZUKI компанії «Технік-Центр», що надає якісні комплексні послуги з продажу, сервісного обслуговування, а також реалізації запчастин авто і мототехніки відомого японського бренду.