Як вибрати насос для свердловини

Не всяка вода придатна для пиття. Це знає кожен. І чим глибше залягають водоносні шари, тим краща її якість - це теж відомо багатьом. Але як таку воду підняти на поверхню? Саме для цього існують насоси свердловин. Ви можете знайти як найпотужніші промислові агрегати, так і побутові. Нас, звичайно ж, будуть цікавити останні.

Це обладнання буде незамінне на заміських ділянках, в садибах, в котеджних селищах, на території яких є свердловини або передбачається їх буріння. Можна запросто поливати рослини в городі і приймати душ, прати речі і готувати їжу. Води вистачить на все. А якість її просто чудов! Не дарма артезіанські води вважаються найчистішими, і саме вони будуть в кранах на вашій кухні і у ванній. А щоби придбати  насос, найкраще по посиланню скористатися вигідними пропозиціями від компанії OPTIMA.

Зазвичай корпус свердловинного насосу має витягнуту циліндричну форму. Найчастіше він з нержавіючої сталі або пластику. Це робить його стійким до корозії. У верхній частині, як правило, є спеціальна петля для кріплення фіксаційного троса. Нижня частина насоса загратовані і через неї відбувається всмоктування. Там же розташовується фільтр, який очищає воду.

Деякі насоси свердловин здатні піднімати воду з 50 - 100 м і більше. Адже не на кожній дільниці є артезіанські водоносні жили, розташовані близько до поверхні. А з таким насосом це стає неважливим - він будь-які глибини здолає!

Всі свердловинні моделі дуже чутливі до забруднення перекачуваних ними рідини. Наприклад, у воді повинно міститися не більше 100 мг / м3 твердих частинок. В іншому випадку агрегат дуже швидко вийде з ладу через інтенсивний абразивний вплив. Тому насоси свердловин призначені для перекачування тільки чистої рідини найвищої якості.

Відцентрові агрегати можуть мати кілька робочих коліс - ступенів, від 1 до 10 і більше. Чим їх більше, тим вище натиск видається пристроєм.

Крім поділу за типом внутрішнього механізму насоси свердловин будуть відрізнятися по діаметру свого корпусу:

75 мм - 3 дюйми, 100 мм - 4 дюйма, більше 100 мм - більше 4 дюймів.

Зазвичай всі свердловини мають один з цих трьох стандартних розмірів. Тому, вибираючи і купуючи насос під готове джерело, простежте за відповідністю. В іншому випадку просто покладіть його на полицю, або доведеться знову бурити, що теж не варіант. Якщо покупка насоса передує появі на вашій ділянці свердловинного колодязя, то необхідно відразу обговорити з підрядниками потрібні розміри труби.

Наступне, і, мабуть, найважливіше, з чим треба розібратися для вибору - це характеристики. Вони дозволяють співставити ваші потреби у воді з умовами її доставки і купити оптимальну модель.  Продуктивність - основний параметр, це здатність перекачати певний обсяг рідини за конкретний проміжок часу. Вона повинна відповідати вашим запитам при виборі насоса. Як їх підрахувати?

В середньому людина витрачає близько 1 куб.метр / добу води або 1000л. Тобто, на сім’ю з 3 чоловік буде потрібно 3 куб.метра. Але точок одночасного водорозбору може бути кілька. Є ймовірність того, що протягом певного періоду часу вода буде литися відразу з декількох кранів або шлангів. В цьому випадку, ваш насос повинен впоратися з цим піковим навантаженням.