Дизайн інтер’єру 2018: модні тренди

Будинок - місце, куди хочеться повертатися. Будинок - місце, яке розповість про вас навіть більше, ніж ваш одяг. Ваш будинок - місце, про яке ви дбаєте і яке любите. І якщо після прочитання цієї статті ви будете розуміти, як зможете зробити свій-будинок-свою-фортецю ще красивішим, більш сучасним і затишнішим, ми будемо щиро раді!

Всі висновки про тренди в інтер’єрі 2018 зроблено на підставі даних сервісу Pinterest.com про те, які інтер’єрні фотографії та запити користувалися найбільшою популярністю у користувачів впродовж 2017 го року. До речі, на сайті Ньюстрой можна знайти багато досить цікавих оригінальних і вишуканих дизайнерських рішень.

Отже, згідно з даними аналітиків Pinterest найбільшим попитом користувалися фотографії, що містять:

- декоровані стіни: у порівнянні з 2017-м роком кількість запитів збільшилась на 637%;

- великі тропічні рослини, бажано з фактурними листям: + 553%;

- металічний декор: + 423;

- підлога (зокрема безшовна мозаїчна підлога), тераццо і бетонні предмети інтер’єру. Щось подібне було в моді на Заході і у нас в 70-х, тільки у нас підлога з бетону, нехай і з візерунком, виглядала в ті часи зовсім похмуро. + 316%;

- декорування стель: + 310%;

- розкішні помпезні ванні кімнати, що більше схожі на дорогі СПА-салони: 269%;

- стриманий зелений, а також його нейтральні відтінки (sage): + 170%;

- інкрустація із слонової кістки (т.зв. bone inlay): + 207%;

- дерев’яна підлога: + 137%;

А тепер докладніше про деякі з цих тенденцій

Декорування стін

Гладкі і чисті стіни залишилися в минулому, в 2018-м модно вішати на ці самі стіни величезні постери, картини і фотографії. І чим більше, тим краще, з точки зору кількості або / та розміру. Сімейні цінності в тренді в 2018-м, - як би говорить нам ця фотографія


Тропічні домашні рослини як елемент декору квартири 2018

Зелений колір в інтер’єрі дуже популярний вже другий рік поспіль, що не дивно, враховуючи його властивості з точки зору психології. Відпочинок в такому інтер’єрі якщо не зніме стрес повністю, то значно його зменшить.


Металеві декоративні елементи в інтер’єрі 2018

Абсолютно неважливо, який саме метал ви використовуєте - мідь або хромовану сталь, тому як підійде і те, і інше. А якщо сильно хочеться, то можна використовувати відразу кілька металів. Невідомо, наскільки зручний такий кран (і умивальник) у використанні, але, погодьтес, що виглядає він неймовірно вишукано.


Терраццо і бетон для підлоги

Взагалі-то підлоги терраццо (з венеціанської мозаїки) і мозаїчні бетонні підлоги не сильно відрізняються: суть терраццо - бетон. У той же час, виглядає терраццо значно естетичніше, ніж популярні в 70-х бетонні мозаїчні підлоги.


Декорування стель

У 2018-му ніхто не шукає п’ятий кут, всі шукають п’яту стіну. І знаходять її - на стелі!

Зверніть увагу на наймодніший колір 2018 року - ульрафіолет. Незважаючи на його популярність у дизайнерів одягу (які відштовхуються від запитів споживачів, проаналізованих аналітиками з однієї відомої big data компанії), його рідко використовують в інтер’єрі - аж надто він складний для інтер’єру дама або квартири.