У Британії пропонують ввести біометричні паспорти на блокчейні

Дослідницький центр Reform порекомендував британському уряду поміняти систему ідентифікації громадян. Експерти радять створити блокчейн-платформу, яка допоможе ідентифікувати людину за біометричними даними. Влада Британії вже створила свою систему онлайн-ідентифікації, але її впровадження сильно загальмовано.

Співробітники центру Reform випустили звіт, в якому перерахували переваги блокчейн-платформи для ідентифікації громадян. Так, на їхню думку, єдина платформа знизить рівень бюрократії і передасть персональні дані з рук влади в руки самого народу.

Reform пропонує зробити сайт і мобільний додаток, до яких доступ буде у всіх громадян Великобританії. Вони будуть давати доступ державі до своїх персональних даних через спеціальну програму, а щоб підвищити рівень безпеки, аналітики запропонували додати біометричну ідентифікацію по обличчю або відбитку пальців. В результаті ця система замінить паспорта, а громадяни зможуть підтвердити особистість, всього лише використавши смартфон. До речі, по посиланню https://www.o-z-p.ru/srochnoe-oformlenie-zagranpasp ви дізнаєтесь, де можна швидко, безпечно і недорого оформити загранпаспорт.

А тим часом канадський стартап SecureKey оголосив про свої плани по запуску системи ідентифікації особистості на базі блокчейна на державному рівні. В основі нової системи лежить блокчейн-рішення від IBM. Воно дозволяє користувачам підтверджувати свою особистість за допомогою смартфонів і пристроїв на базі Windows. Подібні рішення можуть використовуватися в урядових відомствах і банках. Запуск системи повинен відбутися в кінці 2018 року.

Згідно з інформацією Bloomberg, CEO SecureKey Грег Вольфонд заявив, що їх система дозволить користувачам управляти власними ідентифікаційними записами і поширювати їх на свій розсуд, не вдаючись при цьому до допомоги централізованих систем, які часто стають об’єктами хакерських атак.

«Це трансформація ідентифікації. З її допомогою мені простіше довести, що я - це я, а тому «поганого хлопця» складніше видати себе за мене», - сказав Вольфонд.

Bloomberg повідомляє, що Toronto-Dominion Bank, Royal Bank of Canada і інші великі фінансові фірми інвестували в розробку системи $ 30 млн канадських доларів ($ 23,5 млн доларів США).