Імпланти: нове життя ваших зубів

Спочатку може здатися, що втрата зубів - це досить серйозна і нерозв'язна проблема. Насправді сьогодні все просто, і дане питання вирішує такою процедурою, як імплантація зубів. Нинішні технології дозволяють мільйонам людей по всьому світу знову стати володарями красивих і білосніжних зубів.

Стоматологія сьогодні дозволяє поставити чудові імпланти, які будуть виглядати не гірше, а то і краще справжніх здорових зубів. Кажуть, що це дорого, втім якщо вас лякає імплантація зубів ціна, радимо ознайомитися з досить вигідними на сьогоднішній день пропозиціями від клініки Доктора Глушко. Які ще питання найбільш турбують тих, хто збирається випробувати на собі цю стоматологічну процедуру?

У чому полягає весь лікувальний процес?

Таке лікування полягає в тому, що в так звану кісткову щелепну тканину, на місце втраченого зуба ставиться імплант (іноді він може називатися «імплантант»), який представляє собою циліндричного вигляду гвинтоподібний стрижень, що імітує зубний корінь. Далі на цей стрижень встановлюється, власне, сама зубна коронка, яка в повній мірі функціонує, як і звичайний зуб. Хоч і це відносно проста процедура, все-таки вона вимагає особливого професіоналізму від лікаря. Тому не варто соромитися і краще запитати у стоматолога, який у нього досвід в подібних операціях.

Відзначимо, що імпланти можуть використовуватися як у вигляді заміни окремих зубів, так і відновлення цілої групи. Також імпланти можуть бути основою для інших різновидів знімних протезів. Професійна імплантація має на увазі під собою відсутність знімних пристосувань навіть при повній відсутності зубів.

Які переваги має імплантація зубів?

Перш за все, це збереження зубів, що залишилися. Адже при установці звичайних протезів необхідно обточувати сусідні два зуба. Використання імплантів, в свою чергу, позбавляє від цієї процедури. Імплант сам по собі гранично твердий і стійкий, адже після його установки вже не потрібно проводити будь-яку підгонку, і служить імплант протягом довгого часу.

Поліпшується також і зовнішній вигляд, адже при втраті зуба (як коронки, так і кореня) атрофується кісткова тканина щелепи, що часом призводить до того, що на обличчя людина виглядає однозначно старшою за свої роки. При цьому імпланти якраз і вирішують дану проблему.

Наскільки успішно ставляться імпланти зубів?

Історія використання імплантів налічує вже не один десяток років, і за цей період були вилікувані сотні тисяч пацієнтів по всьому світу.

Чи будуть штучні зуби виглядати красиво і природно?

Використання імплантів дозволяє судити про їх зручність, чудовий зовнішній вигляд і повноцінність необхідних фізичних якостей. Без сумніву, такий варіант цілком замінює зуби, і при цьому вони не відчуваються, як чужорідне тіло. Після установки імплантів жувальна функція буде абсолютно такою же, як і у природних зубів. Згодом про їх встановлення людина просто забуває, так як не відчуває чогось негативного для організму.

Чи всім підходять імпланти?

Виняток може становити стан здоров’я, а також обсяг і стан наявної тканини кісток. Тільки лікуючий стоматолог зможе точно відповісти, чи будуть імпланти корисні в вашому випадку.

Скільки часу йде на установку імплантів?

Як правило, на першому етапі імплант спочатку встановлюється, а потім йде період загоєння, який триває протягом трьох - шести місяців.

Чи доведеться відчувати больові відчуття при установці імпланта?

Операція є абсолютно безболісною і проводиться зазвичай під місцевою анестезією. Тільки лише невеликий післяопераційний період може викликати тимчасовий дискомфорт. При цьому анестезія разом із заспокійливими ліками використовуються з тією метою, щоб зменшити будь-які дискомфортні відчуття на період проведення даної процедури.

Багато пацієнтів кажуть, що відчували себе під час операції абсолютно нормально. В крайньому випадку, лікар обов’язково пропише медикаменти, які полегшать можливі неприємні відчуття.