Автоматичні гаражі: майбутнє вуличних парковок

Компанія CityLift з США створила передову технологію зведення автоматичних парковок. Така роботизована система має висоту в 7 поверхів, але при цьому за площею дорівнює всього 7 паркувальним місцям. З її допомогою можна забезпечити стоянку 39 машин.

Процес автоматизований: вантажний ліфт доставляє авто на парковку без участі водія. Йому видається квиток за допомогою терміналу - такий документ буде потрібно, щоб забрати автомобіль зі стоянки. При цьому на всі обслуговування йде не більше 2 хвилин.

CityLift вже розмістила 22 таких гаражів-парковок в Сан-Франциско і Окленді. І це лише початок. Адже переваги таких систем очевидні: на міських вулицях економиться чимало вільного місця і не потрібно утримувати штат співробітників, які б постійно стежили за правильністю паркування машин. А власникам гаражів хочеться порекомендувати інноваційний продукт компанії DAVIR, а саме автоматичні гаражні ворота, функціональність, комфорт, і надійність яких перевірені роками!

Варто зазначити, що автоматизовані паркувальні системи - це реально працююча технологія, що довела свою ефективність, але потенціал якої в повній мірі ще не вичерпаний. У центрах великих міст ще є багато місць, в яких ці сучасні системи дозволять паркувати якомога більшу кількість автомобілів на меншій площі. Власники великих торгових центрів і забудовники просто зобов’язані знати про істотні переваги автоматизованих паркінгів, що дозволяють скоротити площу під парковку, при цьому збільшити потенційне кількість машиномісць.

Скільки ж економить автоматичний паркінг місця? Залежно від типу обладнання автоматизовані паркувальні системи можуть економити до 87% площі від стандартної парковки. Процес отримання автомобіля при дворівневій паркувальній системі займає всього 23 секунди, трирівневій - 40 секунд. При зростанні поверховості паркінгу економиться більше простору, але при цьому незначно збільшується і час отримання автомобіля. Як правило, воно не перевищує 2-х хвилин.