В Японії придумали нетануче морозиво

Японські вчені нещодавно створили морозиво, яке тримає форму навіть при температурі +28 градусів за Цельсієм. А все почалося з кулінарного експерименту кондитера.

Біле, рожеве, жовте… Якого забарвлення ще може бути морозиво? А як на рахунок чорного? Саме так, ось тут https://rud.ua/ru/products/ice-cream/cone/black-ice/ ви дізнаєтесь про креативну новинку від кондитерів відомого вітчизняного бренду «РУДЬ». Морозиво BLACK ICE вражає не тільки своїм дивовижним кольором, а також бездоганним смаком, спробуйте – не пожалкуєте!

Всім відомо, що морозиво треба їсти дуже швидко, інакше воно розтане. Але тепер японські вчені знайшли спосіб зберегти форму морозива незалежно від того, скільки часу воно пролежало в тарілці. Це відкриття вченим вдалося завдяки одному шеф-кухарю з Японії, який шукав спосіб використовувати полуницю неідеальної форми, вирощену в районах, постраждалих від цунамі і землетрусу в 2011 році. Так ось, цей самий шеф-кухар додав полуницю в крем і той затвердів.

Почувши про це, вчені з Biotherapy Development Research Centre в Канадзава виявили в полуниці з’єднання під назвою поліфенол, який і став причиною затвердіння крему. Екстракт полуниці ускладнює поділ води і масла, тобто те, через що тане звичайне морозиво. Вчені додали полуничний екстракт в морозиво і виявили, що він зупинив процес танення.

Оскільки екстракт полуниці продукт натуральний, тестування з боку медичних експертів не було потрібно. Нетануче морозиво швидко здобуло популярність у власників магазинів, вони з радістю стали реалізовувати морозиво різних форм, у вигляді ведмедиків, сердечок, квітів і т.д. В інтернеті з’явилися численні ролики, в яких щасливі покупці демонстрували «надздібності» нового морозива, піддавали його впливу прямих сонячних променів, нагрівання феном та ін.

Поки морозиво, яке вже назвали Kanazawa Ice, продається тільки в Японії і невідомо, чи вийде новинка за її межі.

А тим часом у Південній Кореї в продажу з’явився досить незвичайний морозиво. Дані ласощі не тільки смачні і поживні, але і приносять користь організму, допомагаючи справитися з симптомами похмілля. Про це пише видання The Korea Times.

Як повідомляється, морозиво носить назву Gyeondyo-bar, що можна перекласти «Не переживай, тримайся». У нього фруктова оболонка зі смаком грейпфрута, а начинка містить заморожений сік з плодів цукеркового дерева. Саме ця речовина чудово справляється з симптомами абстинентного синдрому. Ці помічні ласощі придумали місцеві фахівці.