Вчимося відрізняти справжній годинник від підробки

Коли ми наважуємося на покупку, про яку давно мріяли, або шукаємо доюротний подарунок для дорогої нам людини, завжди хочеться бути впевненими в якості і надійності придбаного товару. Якщо мова йде про годинник, то тут від цих показників залежить все - вони повинні точно працювати і мати презентабельну зовнішність.

Бывает так, что деньги нужны срочно, а взять их негде. Но если у вас имеются хорошие наручные часы, украшения, или антиквариат, вы можете обратится в элитное ателье VIPGold. Здесь все просто, быстро и честно, например вот делаете оценку часов, и в скором времени получаете самое выгодное предложение!

Але точно так само, як покупці часто бажають заощадити, багато компаній мріють про те, щоб заробити на іменитих моделях наручних механізмів, і пропонують підробки або копії відомих брендових моделей за більш доступними цінами. Як говоритися, кожному своє. Але якщо вже ви вирішили купити копію годинника, ви повинні усвідомлено робити таке придбання і розуміти, чим ви ризикуєте. Як не придбати підробку замість оригіналу, і чим оригінальні механізми краще, ніж їх двійники, постараємося розібратися разом.

Підробки бувають різні У чому ж головні переваги оригінального годинника? Крім того факту, що виробляють їх надійні компанії, які готові відповідати за товар власною репутацією, такі пропозиції мають безліч очевидних «плюсів»:

- при покупці фірмових зразків, ви отримуєте гарантію від виробника і, відповідно, сервісне обслуговування протягом визначеного терміну. За якість підробки ніхто не відповідатиме;

- оригінальні вироби виготовляють з перевірених матеріалів, а значить, браслет і корпус будуть гіпоалергенними, термін служби ремінця або скла будуть значно вище, ніж в «фейковий» виробах.

- всі функції в оригіналах працюватимуть без збоїв, водонепроникність дозволить не боятися за механізм в певних умовах, а противоударность гарантує цілісність моделі при падіннях. Ніяка підробка вам такого не забезпечить.

- зовнішній вигляд оригіналу завжди продуманий і виготовлений ідеально і якісно: ніяких стирчачих ниточок на ремінці, ніяких неакуратних безелей або неточних гравіювань на кришці.

Але варто віддати належне виробникам копій наручних аксесуарів - недосвідченим поглядом відрізнити підробку швейцарських годинників від оригіналу ставає все складніше. Більш того, сьогодні вже навіть прийнято розрізняти два види «фейків»: копію і репліку.

Копія - це дешеві і, в основному, низькоякісні годинник з безліччю недоліків, які видно неозброєним поглядом. Ремінці будуть виготовлені їх неякісних матеріалів, корпуси можуть мати перекоси або навіть вм’ятини, а механізм виявиться одноразовим і неподатливим до ремонту.

Репліка - це авторитетна копія, яка має хорошу якість виготовлення, хороші матеріали і надійні механізми. Але виробляється репліка в іншій країні і іншою компанією, ніж оригінал. До того ж, в репліках використовують камені нижчої якості, і їх кріплення теж бажає кращого. Виготовлення реплік вимагає хорошого професіоналізму і використання надійних матеріалів, тому ціна на такі пропозиції буде значно вище, ніж на звичайні копії, але нижче, ніж на оригінали. Найчастіше випуском реплік «грішить» Туреччина і Єгипет. І виявити їх можна тільки за одним критерієм - кількістю представлених у магазині моделей.

Швейцарські годинники: як «впізнати» оригінал?

Будь-який годинник швейцарського виробництва виділяються особливостями, знаючи про які можна визначити, справжній перед вами товар, або копія. Як відрізнити підробку годин від оригіналу тільки за зовнішнім виглядом?

- Не шукайте дешевих елітних хронометрів. Їх просто не буває. Якщо ціна на виріб в рази менша, ніж на офіційному сайті або в перевірених офіційних торгових точках, краще не ризикувати. Ніхто добровільно не знизить для вас вартість оригінальних швейцарських годинників. Також варто розуміти, що ніколи не буде однаковою ціна на сталевий зразок і годинник з pvd-покриттям, або на модель з шкіряним ремінцем і браслетом.

- Асортимент годинників повинен бути різноманітним. Якщо вам пропонують вибрати з декількох старих моделей - це привід задуматися. Адже саме «копіїсти» люблять підробляти годинник, які користувалися попитом в минулих роках. Тоді як сертифіковані центри продажів пропонують різні моделі з різних колекцій, постійно оновлюють асортимент новинками.

- Не полінуйтеся вивчити сайт інтернет-магазину, де ви бажаєте купити годинник. Якщо це лише однієї сторінки сайт, без конкретних даних про продавця, з відсутнім адресою, де годинник можна подивитися, а також з мізерним асортиментом - перед вами, швидше за все, продавець підробок і копій. Відмінною рисою відповідального продавця оригінального годинника є наявність сервіс-центру, куди можна звернутися у разі поломки годин.

- Звертайте увагу на упаковку. Якщо вам пропоную оригінал, упаковка до годинника теж повинна бути фірмовою з повним пакетом документів.

- Уважно придивляйтеся до написів і гравіювання. На задній кришці обов’язково повинен бути логотип і модель, а також інформація про матеріали, які використовувалися при виготовленні цього зразка. Іноді на кришці може бути розписана і інша інформація, яку виробник вважатиме за потрібне вказати. Виконання кожної букви або числа повинно бути рівним, чітким і акуратним.