Знамениті пісні, які були написані за кілька хвилин

Нам тільки здається, що на створення музичних шедеврів повинні йти місяці - якщо так і було, то давно.

Талановитий художник, письменник чи композитор зазвичай ще на стадії ідеї розуміє, що у нього має вийти у результаті. Інша справа, що навіть після “осяяння” деякі творці витрачають багато часу на створення свого твору, постійно підчищуючи шорсткості і виправляючи те, що можна зробити краще. У це важко повірити, але деякі музичні хіти, які ми сотні разів чули по радіо, чи у виконанні професійних кавер-бендів, таких як W.A.Y.S. band, про який можна дізнатися на сайті http://covergroup.com.ua/, виникли за лічені хвилини. Пропонуємо дізнатися, які популярні пісні були складені за рекордно короткий термін.

Black Sabbath - «Paranoid»

Батьки важкого року з групи Black Sabbath під час запису свого другого альбому зіткнулися з проблемою, що їм потрібно «добити» хронометраж пластинки якою-небудь трихвилинною композицією. Гітарист Тоні Айоммі придумав геніальний риф «Paranoid», поки його колеги обідали. Басист Террі Батлер за лічені хвилини придумав текст.

Оззі Озборн встиг лише пробігти слова очима і відразу відправився до мікрофона - співати йому довелося «з листа», так як час вже підтискав. Річ вийшла настільки потужною, що стала головним треком альбому. Також було прийнято рішення назвати цю платівку «Paranoid».


Angelo Badalamenti - «Laura Palmer’s Theme»

За словами самого Анджело Бадаламенті, «Тема Лори Палмер» для «Твін Пікса» Девіда Лінча була написана за чотири хвилини. Композитор сів за клавіші, поруч з ним розташувався режисер, і чари почалися: Лінч описав Бадаламенті сцену, в якій повинна звучати ця музика. Темний ліс, юна і загадкова Лора... Анджело прокрутив все почуте в голові і в реальному часі видав твір, який був згодом записаний і увійшов до фільму без будь-яких змін.

Oasis - «Supesonic»

Брати Галлахери з культової британської групи Oasis на самому початку їх спільного творчого шляху не тільки лаялися - вони майже щодня збиралися на репетиційній базі і грали з ранку до вечора. Найперший сингл, який випустила група, називався «Supersonic». Ця пісня не відразу полюбилася слухачам. Її «розсмакували» лише після того, коли Oasis стали по-справжньому популярні. Один з учасників цього запису Ентоні Гріффітс вже потім розповів, що «Supersonic» була написана за 10 хвилин в задній кімнаті музичної студії.


Blur - «Song 2»

Ця заводна річ стала візитною карткою групи Blur. У 1997 році кумедна і експресивна пародія на гранж-хіти початку 90-х зайняла лідируючі місця в найвідоміших чартах. Уривки з «Song 2» неодноразово звучали в рекламі і комп’ютерних іграх. А написав її лідер групи Деймон Албарн разом зі своїми колегами буквально за півгодини. Гітарист Грем Коксон ніяк не міг правильно налаштувати свій інструмент, але всім дуже сподобалося, як через це зазвучали акорди. Було прийнято рішення швидко почати запис. Два куплета, два приспіви - все готово!


Kanye West - «All Falls Down»

Знаменитий репер Каньє Уест випустив свій дебютний альбом в 2004 році. Пісня «All Falls Down» стала четвертою за рахунком на першій платівці музиканта. Під час роботи в студії Каньє познайомився з музикантами з реп-групи Dead Prez. Саме вони навчили його працювати швидко і не засиджуватися над власними текстами. Більш досвідчені колеги пояснили новачкові, що все найкрутіше народжується за лічені хвилини. Уест урок засвоїв і написав «All Falls Down» за 15 хвилин. Написав і сам здивувався, наскільки круто все вийшло.


Beyonce - «Single Ladies (Put a Ring on It)»

Синглу поп-діви Бейонсе «Single Ladies (Put a Ring on It)» в цьому році виповнюється 10 років. Над створенням цієї пісні працювали Каньє Уест, Тріки і відомий американський музикант і продюсер The-Dream. Він є автором кількох хітів Ріанни, Джастіна Бібера, Брітні Спірс та інших зірок заокеанської естради. Свій внесок в створення цієї пісні The-Dream вніс буквально за 20 хвилин. Композиція з’явилася на світ протягом одного дня - це справжній рекорд для командної роботи.