Добрива для картоплі при посадці: що покласти в лунку

Всі городники хочуть, щоб їх посаджена картопля була якомога більшою і смачнішою. Для цього багато хто використовує різні добрива при посадці, намагаючись виростити добрий урожай. Існують різні добрива, які допоможуть виростити досить велику картоплю на дачі.

Щороку люди шукають різні добрива для того, щоб отримати багатий врожай картоплі та інших овочів. Багато хто використовує натуральне добриво, але є і такі городники, які довіряють мінеральним добривам, купленим в магазинах.

Яке додавати добриво при посадці картоплі

Навесні, коли пора висаджувати картоплю, городники починають ділитися рецептами добрив, які допоможуть отримати в кінці літа багатий урожай. У багатьох людей способи посадки картоплі перевірені роками і кожен використовує свій.

Різні поживні речовини і мікроелементи є хорошим джерелом живленням для картоплі. При додаванні органічного добрива поліпшується грунт і коріння картоплі добре вбирають ті речовини, які вони погано засвоюють.

При висаджуванні картоплі навесні в лунку рекомендується класти перегній, неважливо який: коров’ячий, свинячий або навіть кінський. В одну лунку кладуть приблизно 200 грам перегною. Цього достатньо, щоб картопля наситилася азотом і фосфором.

При посадці картоплі багато городників використовують мінеральні добрива. З їх допомогою вони домагаються дуже хорошого врожаю. Вибирати такі добрива потрібно правильно. Краще купувати комплексні, оскільки вносячи прості, потрібно буде ще додатково збагачувати бульби. До речі, виробництво добрив Цеовіт передбачає комплексне використання найефективніших компонентів і технологій, що в результаті зумовлює відмінний урожай.

Фахівці також не радять змішувати різні добрива, оскільки відбувається реакція і в підсумку хорошого врожаю можна не чекати.

Найбільш підходящі варіанти мінеральних добрив - це аммофоски, азофоска і нітроамофоска. У кожну лунку потрібно додати не більше десяти грамів, щоб картопля отримала необхідну кількість фосфору. Окремо потрібно додати калій і азот.

Навіщо потрібно удобрювати картоплю при посадці в лунку навесні

При посадці овочів, не важливо - картопля це або кабачок, земля повинна містити цілий комплекс мінеральних речовин для того, щоб урожай був хорошим. Якщо їх недостатньо, урожай буде не таким багатим, як хотілося.

Коли городники висаджують по весні картоплю, вони кладуть в лунку добриво, збагачуючи грунт, але коли восени бульби викопують із землі, виносять практично всі поживні речовини. У зв’язку з цим навесні грунт потрібно знову удобрювати, інакше хорошого врожаю можна не доведеться.

Вже давно доведено, що добре підгодована земля дає набагато більше врожаю, ніж грунт, який навесні не удобрювати. Саме тому не варто лінуватися при посадці картоплі та інших овочів, і краще внести добриво навесні, ніж по осені нарікати на поганий урожай.

Добре підходить компост з соломи злакових культур, який повинен перегнити разом з кінським гноєм. Якщо додати коров’ячий гній, потрібно використовувати сечовину. У добриво додають очищення від картоплі та інших овочів. При посадці картоплі можна також використовувати деревний попіл. У викопану ямку додається 100-200 грам попелу, потім наливають воду, кладуть картоплю і закопують лунку.