Все, що потрібно знати про жироспалювачі

Сьогодні стало дуже модно стежити за своїм здоров'ям, зовнішнім виглядом і вагою. Що стосується останнього, то наблизити її до ідеалу не так вже й просто. Щоб схуднути, люди сідають на різні дієти, ходять на тренування в танцювальні та спортивні зали і так далі. Однак цього не завжди буває достатньо. В такому випадку на допомогу може прийти жироспалювач.

Спортивні жироспалювачі - це спеціальні добавки, які запускають і підсилюють процеси організму, спрямовані на зниження ваги за рахунок спалювання підшкірного жиру. На сучасному ринку спортивного харчування ця категорія добавок представлена ​​в різних формах: таблетки, порошок, рідина, капсули.

Потрібно розуміти, що немає суттєвої відмінності між формами випуску, вся різниця лише в зручності застосування і індивідуальних перевагах. На що варто звертати увагу, так це на склад препарату і кількість діючої речовини в ньому, тобто основного / основних активних компонентів. Знаючи, які компоненти є основними діючими речовинами, ви будете розуміти, з яким видом жироспалювача ви маєте справу, і чи підходить він вам. І якщо вам потрібен дійсно ефективний засіб, на сайті strong-fit.com.ua ви можете замовити Black Ice - один з найкращих жироспалювачів на сьогоднішній день, у всякому разі так стверджують експерти у сфері фітнесу і спортивного харчування.

Які види жироспалювачів бувають і як вибрати потрібний препарат?

Існує безліч ефективних жироспалювачів (однокомпонентних і багатокомпонентних), які відрізняються принципом дії. Для зручності і простоти розуміння ми розділимо їх на великі умовні типи:

- «помічники» спалювання жиру (L-карнітин);

- стандартні (кофеїн і його аналоги);

- просунуті (кофеїн + стимулятори і підсилювачі);

- сильнодіючі жироспалювачі (ЕКА).

«Помічники» спалювання жиру.

Наша умовна назва говорить сама за себе, адже препарати цього типу, дійсно, лише допомагають спалювати жир, не надаючи безпосереднього впливу на жирові клітини.

Найпопулярніший вид цієї категорії - L-карнітин. Жироспалювачі на основі карнітину активно використовують, як чоловіки, так і жінки. Можливо, секрет його популярності полягає в м’якій дії на організм і додатковій властивості - зміцненні функції серця. Він не має побічних ефектів, які можуть виникати від прийому сильнодіючих жироспалювачів і не вводить стан організму в стресові умови.

Принцип дії L- карнітину, як добавки для зниження ваги - «витягування» жирних кислот з жирових клітин і їх транспортування в м’язові тканини для подальшого спалювання. Завдяки цьому, відбувається не тільки посилене спалювання жиру, але і спостерігається підвищений рівень енергії. В таких умовах тренування проходить на енергетичному підйомі і з бажанням викладатися більше.

Цю добавку можна використовувати, як окремо, так і в поєднанні з більш потужним жироспалювачем, дія якого буде посилено завдяки L- карнітину.

Варто відзначити, що L- карнітин буде робити свій вплив лише за умови активних фізичних навантажень, зокрема аеробних (біг, стрибки і т.д.).

Цей тип підійде всім без винятку: чоловікам, жінкам, новачкам і досвідченим спортсменам. Препарати на основі L-карнітину рекомендується приймати всім, хто страждає зайвою вагою і намагається її скинути за допомогою фізичних навантажень.

Крім того, спалювання жиру завжди проходить за участю серцевого м’яза і надає на нього значне навантаження, тому прийом карнітину матиме подвійний позитивний ефект.

Стандартні жироспалювачі.

До цієї групи належать всі спалювачі жиру на основі кофеїну і компонентів, схожих з ним за дією. Тому до їх складу входять натуральні речовини, що містять кофеїн: кава, мате, гуарана, кола, какао, чорний, зелений та білий чай і ін.

На відміну від добавок на основі L-карнітину, такі препарати мають прямий вплив на жирові клітини. Дослідження показують, що кофеїн розщеплює жири і прискорює спалювання калорій.

Тим не менш, не варто очікувати від таких жироспалювачів «чуда». Вони зроблять процес спалювання жиру більш ефективним, але тільки в поєднанні з правильно збалансованим харчуванням і режимом грамотних тренувань.

Цей тип жироспалювачів особливо рекомендується тим, хто проводить тренування у вечірній час після важкого робочого дня. Кофеїн додасть необхідної енергії і стимулює вас на інтенсивне тренування.

Просунуті жироспалювачі.

Ця категорія включає в себе препарати з багатокомпонентним складом в основі яких може також бути кофеїн чи інша діюча речовина, але доповнена різними підсилювачами і стимуляторами.

Варто врахувати, що такі жироспалювачі володіють сильним стимулюючим ефектом, як на жирову тканину, так і на організм в цілому. Щоб уникнути труднощів із засипанням, їх не рекомендується використовувати менш ніж за три-чотири години до сну.

Сильнодіючі жироспалювачі.

На сьогоднішній день більш потужних жироспалювачів ніж ЕКА не існує. Препарати на основі ЕКА комплексу (ефедра, кофеїн, аспірин) значно стимулюють жирове спалювання (термогенез) і жироутілізуючу (ліполіз) функції організму. Використовувати ці жироспалювачі варто з обережністю і починати з найменш потужного, щоб визначити індивідуальну переносимість ЕКА комплексу.